Mojfaks.hr u Vijesti

Masturbacija je korisna: 7 pozitivnih stvari koje nam donosi!

Woody Allen je jednom rekao: 'Masturbacija je seks s nekim koga volite', a nama se čini da se većina ljudskog roda (osim možda Željke Markić) slaže s njim.

24. rujna 2014 15:21
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

>> Provjeri još... Dekolte je spreman za poglede: Evo kako dobiti 4 broja veće cice!

Ako uzmemo u obzir da 95% muškaraca  i 90% žena masturbira, mislimo da je suvišno reći \'samo tako nastavite\'. Ipak, u slučaju da ste masturbaciju doživljavali samo kao razonodu, moramo vam reći da je ona vrlo korisna. Zabavljanje sa samim sobom utječe pozitivno na nas na čak 7 načina. Evo kojih:

#Pomaže nam da lakše zaspimo
Masturbacija snižava krvni tlak te utječe na proizvodnju endorfina, hormona odgovornog za ublažavanje stresa i povećanje opuštenosti.

#Smanjuje bolove tijekom mjesečnice

Samozadovoljavanje tijekom onih dana u mjesecu povećeva protok krvi u području zdjelice što ublažava bol, a intenzitet orgazma također može smanjiti grčeve.

#Sprječava rak prostate
Toksini koji nastaju u urinogenitalnom traktu izbacuju se tijekom masturbacije pa muškarci koji ejakuliraju više od pet puta tjedno imaju tri puta manje šanse za razvoj raka prostate.

#Ublažava infekcije mokraćnog sustava
Kada vam prisjedne sok od brusnice i uvin h čaj, vrijeme je da isprobate drugi lijek za nadraženi mokraćni sustav: masturbacija. Ona pomaže izbaciti bakterije s vrata maternice.

#Pomaže ublažiti sindrom \'nemirnih nogu\'

Istraživanja pokazuju da 10% ljudi pate od RLS-a, neurološkog poremećaja koji uzrokuje stalni poriv za pomicanjem udova što dovodi do boli, grčeva i svrbeža. Članak objavljen u medicinskom časopisu \'Sleep Medicine\' tvrdi da masturbacija i seks pomažu u ublažavanju simptoma ovog poremećaja.

#Jača imunitet
Ejakulacijom se otpušta hormon kortizol poznatiji i kao \'hormon stresa\' koji u malim dozama pomaže u jačanju imunološkog sustava.

#Poboljšava seks
\'Vježbom do savršenstva\' – zar ne? Gotovo svi seks terapeuti savjetuju ženama, koje imaju problema s postizanjem orgazma, masturbaciju. Na taj način svatko može utvrditi što mu odgovara.

Izvor: YourTango.com
I.N.



>> Provjeri još... Military stil je IN: Top-modeli u H&M-ovim jesenskim komadima 

>> Nisu svi isti: nemojte vjerovati u ove priče o dečkima!

Još vijesti