Mojfaks.hr u Vijesti

Medicinski fakultet od jeseni će nuditi dva nova studijska programa

Na jučer održanoj 5. sjednici Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayerau akademskoj 2014.2015. godini članovi Senata su razmatrali i usvojili ukupno33 točke, među kojima je najzanimljivija ustroj dva nova studijska programana Medicinskom fakultetu.

1. travnja 2015 14:56
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Naime, već od iduće akademske 2015./2016. godine na Medicinskom fakultetu pokrenut će se preddiplomski sveučilišni studij Fizioterapija te poslijediplomski specijalistički studij Oftalmologija i optometrija. Ustroj novih studijskih programa u skladu je s glavnim ciljevima Sveučilišta, a to je obogaćivanje ponude studijskih programa na znanstveno-nastavnim sastavnicama i umjetničko-nastavnim sastavnicama u skladu sa zahtjevima tržišta. To je značajan iskorak jer će Medicinski fakultet na ovaj način podmiriti dio potreba za kadrovima tog profila na ovom području.

\"Jedan od glavnih ciljeva i zadataka ovoga vodstva Sveučilišta jest obogaćivanje ponude studijskih programa koji se realiziraju na znanstveno-nastavnim sastavnicama i umjetničko-nastavnim sastavnicama, naravno u skladu sa zahtjevima tržišta. Prvi programi, koji će se početi provoditi već u idućoj akademskoj godini, jesu navedena dva studija na Medicinskom fakultetu. To je značajan iskorak jer će Medicinski fakultet na taj način podmiriti dio potreba koje na ovom području postoje za kadrom toga profila\", naglasio je rektor Turkalj.

L.B./izvor: osijek031, Glas Slavonije
foto: arhiva

Još vijesti