Mojfaks.hr u Vijesti

Mega krumpir iz McDonalds’a porazio sve hamburgere i sendviče po broju kalorija!

Svi se slažemo da je Amerika zemlja fast fooda i mega velikih porcija – svega! Auti su im ogromni, ceste isto, ljudi su pretili, za mršavlje (čitaj: normalno uhranjene) ljude izmislili su i konfekcijsku veličinu 0 (nula), a sad su ponudili i Mega Potato!

4. prosinca 2013 14:11
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ova limited edition serija krumpirića dvostruko je veća od velike porcije pomfrita, a sadrži nevjerojatnih 1142 kalorije – više od polovice preporučenog dnevnog unosa za žene.

Mega Potato je tako brojem kalorijua porazio sve dosadašnje gigante McDonalds’ove ponude: velika porcija krumpirića sadrži samo 460 kalorija, hamburger 250, dupli cheeseburger 440, McChicken sendvič 385. Čak i Dupla kobasa i Jaje McMuffin sadrži “samo” 565 kalorija.

Što je s ovim krumpirima?

Mega Potato zamišljen je kao idealna porcija za dijeljenje pa se možete debljati zajedno i u društvu, a lansiran je u prodaju tek kad je ravnateljica nutricionizma za McDonald’s potvrdila da ovaj meni može biti dobar za vas.

Doktoricu Cindy Goodman upitali su vjeruje li zbilja da je hrana njene kompanije zdrava, a odgovorila je: “Vjerujem. U McDonald’su je moguće odabrati skupine hrane koje preporučuje USDA My Plate. Sve je stvar izbora i prilagođavanja. Važno je prije pogledati kalorije svakog pojedinog menija.”

L.B.
foto: crunchyroll.com

Provjeri još...

Tko putuje za blagdane – neka napuni mobitel ovim aplikacijama! 
Strah od ceste, punice ili ogledala? Predstavljamo vam 10 najbizarnijih! 
Odlične serije koje mogu poslužiti kao literatura 
Bestselleri – osim užitka čitanja nude vam herpes i kokain u tragovima! 
Second hand moda za studentske džepove

Još vijesti