Mojfaks.hr u Vijesti

Dvije zagrebačke menze potpuno se preuređuju, doznajemo kada se očekuju otvorenja

Za dvije zagrebačke privatne menze ovo ljeto bilo je poprilično burno – menze 'Superfaks' i 'Bologna' zbog promjena vlasnika dobit će potpuno novo ruho, a otvorenja se očekuju već početkom nove akademske godine.

11. rujna 2019 16:41
Dvije zagrebačke menze potpuno se preuređuju, doznajemo kada se očekuju otvorenja

Dvije zagrebačke menze potpuno se preuređuju, doznajemo kada se očekuju otvorenja Foto: MojFaks

Nakon što je proveden natječaj za koncesiju ovoga lipnja, novi vlasnik studentskog restorana Bologna na zagrebačkom PMF-u je Zvonko Ačkar, prijašnji vlasnik menze Superfaksa. I dok su ostale menze, što privatne, što one pod upravom Studentskog centra, otvorile svoja vrata studentima početkom rujna, Bologna je trenutno pod preuređenjem.


Radovi su u punom tijeku, govori nam Ačkar, a otvorenje za studente zasad se očekuje 7. listopada, tjedan dana nakon početka zimskog semestra.


"Nadamo se da ćemo dobiti odobrenje Ministarstva, jer smo već sklopili ugovor na 10 godina s dekanicom PMF-a, Aleksandrom Čižmešijom", objašnjava novi vlasnik.


Ovisno o angažmanu Ministarstva znanosti i obrazovanja, datum otvorenja ove menze na Srebrnjaku mogao bi podlijeći nekoj kraćoj odgodi, ali, govori nam Ačkar, na preuređenju se radi intenzivno te će do listopada zasigurno biti gotovo.


Otvara se i Superfaks


Iako je, osim za Bolognu, preko ljeta proveden natječaj za koncesiju i menze Superfaks, ugovor s Rudarsko-geološko-naftnim fakultetom sklopljen je tek prije nešto više od tjedan dana, ali otvorenje za studente, govori nam novi vlasnik Mato Senjak, bit će 1. listopada.


"Sva dokumentacija i preuređenje prostora trenutno je u procesu, ali ćemo pokušati napraviti što više do 1. listopada, kada nam je rok", govori za MojFaks Senjak.


I ovu dosad \'rustikalno\' uređenu menzu očekuje veliko preuređenje, ali zbog kratko zadanog roka, objašnjava Senjak, možda sve planirano neće biti dovršeno do početka listopada.


"Imamo problema s izvođačima radova, zbog čega će se prostor možda morati urediti do kraja tek kasnije, tijekom neke pauze od predavanja", govori vlasnik.


S obzirom da odobrenje Ministarstva obje menze još čekaju, pretpostavljalo se da će otvorenja biti tek krajem ove godine, no rokovi, koji su postavljeni vlasnicima, pokazuju kako zagrebački studenti za svoje menze neće morati čekati više od tjedan dana od početka novog semestra.




Paula Hađur

Foto: unizg.hr

Još vijesti