Mojfaks.hr u Vijesti

Ministar poljoprivrede najavio: 'Svi slavonski studenti dobit će 10 tisuća kuna stipendije'

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić najavio je da će svi studenti iz Slavonije koji studiraju za neko od poljoprivrednih zanimanja u listopadu dobiti 10 000 kuna stipendije.

6. ožujka 2019 14:39
Ministar poljoprivrede najavio: 'Svi slavonski studenti dobit će 10 tisuća kuna stipendije'

Ministar poljoprivrede najavio: 'Svi slavonski studenti dobit će 10 tisuća kuna stipendije' Foto: MojFaks

Svi studenti od druge do pete godine koji studiraju za neko od poljoprivrednih zanimanja na nekom od slavonskih visokih učilišta od listopada će dobiti godišnju stipendiju od 10 tisuća kuna, najavio je potpredsjednik vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, piše Index. Tolušić je to rekao studentima gostujući na Nacionalnoj poljoprivrednoj konferenciji - Slavonika, koja se četvrti put održava na osječkom Fakultetu agrobiotehničkih znanosti.



"Ministarstvo poljoprivrede je osiguralo sredstva za tu namjenu, a stipendiranje će se provoditi kroz projekt Slavonija. Smatram da u Slavoniji trebamo jačati agronomsku struku i bit će mi drago ako veliki dio studenata agronomskih smjerova ostane živjeti i raditi u Slavoniji.", prenosi Index Tolušićevu izjavu.

Ustvrdio je kako je sektor poljoprivrede krenuo u pozitivnom smjeru, ali i naglasio da "poljoprivreda nije ni propala u godinu, dvije dana pa se isto tako ne mogu u godinu, dvije vidjeti željeni efekti". Eto, slavonski studenti imaju razlog za veselje.

autor: MojFaks
izvor: Index/HINA
foto: Facebook@Tomislav Tolušić

Još vijesti