Mojfaks.hr u Vijesti

Ministar zdravlja Varga ponovo postao student!

Ministar zdravlja Siniša Varga ponovno odlučio je ponovo postati studentom! Nakon radnog vremena, prvi čovjek hrvatskog zdravstva uči o diplomaciji na postdiplomskom specijalističkom studiju diplomacije pri Sveučilištu u Zagrebu.

8. Siječnja 2015 13:22
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Tri semestra studija diplomacije ministar Varga sam financira, a nakon završetka imat će akademski naziv sveučilišnog specijalista diplomacije. Informacija o Varginu obrazovanju potaknula je teoriju o njegovu pripremanju za diplomatsku karijeru, što ministar zdravlja jasno opovrgava, objavljuje Večernji list.

Nemam nikakvih ambicija za diplomaciju poslije isteka mandata. Možda prije mirovine!", odgovorio je ministar Varga dodajući da je upisivanje postdiplomskog studija isključivo njegova želja za obrazovanjem.

Naravno da puka “želja za obrazovanjem” nije uvjerila svekoliko pučanstvo (jer zašto bi se netko školovao iz jednostavne želje za znanjem, a bez nekog paklenog plana u pripremi) među kojim i dalje postoje oni koji pokušavaju odgonetnuti ovaj njegov "nelogičan" potez.

Bilo kako bilo, nemoguće se ne složiti s njim kad kaže da “ne bi bilo loše da više hrvatskih političara prođe studij diplomacije radi razine općeg znanja”.

Pri svibanjskom potpisivanju sporazuma sa Sveučilištem u Zagrebu o osnivanju ovog studija ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić rekla je da za svoje zaposlenike Ministarstvo u proračunu ima osiguranih 900 tisuća kuna za školovanje, a da je za vanjske polaznike cijena godine na Diplomaciji 30 tisuća kuna, koliko plaća i ministar Varga.

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Večernji list
foto: Facebook@vargasinisa

Još vijesti