Mojfaks.hr u Vijesti

Hvali more, osvoji stipendiju: studenti pomorci dobili poticaj za daljnji studij

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture potpisalo je Ugovore o dodjeli stipendija u Rijeci i u Splitu za 70 studenata i učenika pomorskih fakulteta i škola, a ove godine je osigurano 4,2 milijuna kuna.

8. prosinca 2016 12:22
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Iz resornog ministarstva rekli su da su u Rijeci ugovor potpisali državna tajnica za more Maja Markovčić Kostelac, studenti Pomorskog fakulteta u Rijeci, učenici iz Pomorske škole Bakar te Srednje škole Ambroza Haračića iz Malog Lošinja. U Splitu su ugovor potpisali pomoćnica ministra Jadranka Fržop, studenti Pomorskog fakulteta u Splitu i Sveučilišta u Zadru, ali i srednje splitske pomorske škole.

Stipendije ovog Ministarstva za akademsku godinu 2016./2017. dobilo je 70 studenata i učenika, odnosno 23 studenta i 47 učenika. Za buduće pomorce osigurano je otprilike 4,2 milijuna kuna, a stipendije sada prima 281 student i učenik.


Izvor: Pixabay

Ovaj program stipendiranja učenika provodi se desetu godinu za redom, a cilj je povećanje interesa za pomorska zanimanja, a pravo na stipendiranje studenti mogu osigurati redovitim upisom programa bez padanja godine.

Bivši stipendisti, a danas pomorci obavezni su ploviti na brodovima pod hrvatskom zastavom, a to će sve ovisiti o tome koliko su dugo primali stipendiju.

Ivana Petrić
foto: Pixabay

Još vijesti