Mojfaks.hr u Vijesti

Mjesto druženja i klope: U Čakovcu konačno otvorena menza za preko tisuću studenata

Studenti Međimurskog veleučilišta u Čakovcu te Učiteljskog fakulteta dobili su studentski restoran.

27. ožujka 2019 11:21
Mjesto druženja i klope: U Čakovcu konačno otvorena menza za preko tisuću studenata

Mjesto druženja i klope: U Čakovcu konačno otvorena menza za preko tisuću studenata Foto: MojFaks

U okviru prvog Studentskog doma u Čakovcu jedan od popratnih sadržaja je i dugo očekivani studentski restoran s kafićem koji je otvoren u utorak. Putem javnog natječaja dan je u dugoročni zakup Studentskom centru Varaždin čime je i dugoročno riješeno pitanje studentske prehrane u Čakovcu, stoji na službenoj internetskoj stranici Međimurske županije.

Izvor: medjimurska-zupanija.hr

"Davanjem restorana i kafića u zakup ispunjeni su i stavljeni u funkciju svi indikatori projekta Uključivo studiranje te se time studentima znatno poboljšao studentski standard jer im je uz smještaj osigurana i studentska prehrana. Korisnici prehrane uz subvenciju su svi redoviti studenti MEV-a i UF Čakovec kao i svi studenti koji posjeduju iksicu kao redoviti studenti.", rekla je dekanica MEV-a Nevenka Breslauer.

Predstavnik stanara studentskog doma Dario Barišić istaknuo je kako će studentski kafić i menza biti mjesto mnogih druženja te da uz niz sadržaja koje imaju u Studentskom domu, te kako je otvaranje restorana dodana vrijednost koju su svi s nestrpljenjem čekali. Upravo je Dario uz kolegu i predstavnika Studentskog zbora Luku Flegara imao čast otvoriti studentski restoran. Ravnatelj Studentskog centra Varaždin Nenad Milijaš poručio je da je otvorenjem restorana zaokružena jedna cjelina koja omogućuje studentima kvalitetan studentski život jer bez popratnih sadržaja poput smještaja i prehrane nema kvalitetnih studenata.

Izvor: medjimurska-zupanija.hr

Izvor: medjimurska-zupanija.hr

Ministarstvo znanosti i obrazovanja podmiruje 50% obračunske cijene prehrane i drugih prehrambenih proizvoda koji nisu sastavnice meni obroka, a radno vrijeme studentskog restorana bit će radnim danom od 8:00 do 21:00, a subotom i nedjeljom od 11:00 do 19:00 sati.

autor: MojFaks
foto: medjimurska-zupanija.hr

Još vijesti