Mojfaks.hr u Vijesti

Mladi splitski HSLS-ovci: 'Zaustavite iživljavanje pauk službe na studentima'

Kampus splitskog sveučilišta u zadnje je vrijeme poprište još jedne borbe protiv nepravde koja se nanosi studentima – ovog puta od strane lokalne samouprave i službe za vuču vozila, popularno zvane pauk službe, splitske HVIDRE.

21. ožujka 2016 13:52
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Pismo koje su mladi splitskog ogranka HSLS-a poslali medijima prenosimo u cijelosti:

"Poštovani,

Osjećamo potrebu progovoriti o problemu koji se posljednih tjedana događa na kampusu splitskog Sveučilišta. Pauk služba splitske HVIDRE odnosi na desetke automobila dnevno i to na dijelu na kojem se godinama parkiralo bez problema, a čak i dan-danas nema znakova koji to zabranjuju. Mogli su nas bar obavijestiti ako je došlo do promjena, pa makar i postavljenjem prometnog znaka!?



Koja je uopće svrha Pauk službe, pitamo se? Služi li ona za teror nad građanstvom ili pak služi uređenju prometa? Želimo znati po čijem se nalogu “dižu” auta na spornom dijelu?

Mladi HSLS Split najoštrije osuđuju takvu vrstu iživljavanja splitske HVIDRE nad studentima, koji u određenim satima tijekom dana jednostavno nemaju gdje parkirati, a još jednom napominjemo; na tom dijelu ne postoji znak koji zabranjuje parkiranje!



I tako se u gradu koji ionako vapi za parking mjestima; dok gradonačelnik pokušava naplaćivati svako slobodno mjesto u gradu, splitska Pauk služba se zauvukla i među zgrade istočnih splitskih kvartova – a nove žrtve ovoga “harača” su splitski studenti.

Želimo da se ova represija nad studentima što prije zaustavi, a kada budemo u prilici; tražiti ćemo zabranu da Pauk služba uopće može dizati auta koja ne smetaju prometu. Samo je kod nas slučaj da službe uklanjaju nepropisno parkirano auto, koje ne smeta prometu na cesti. I tome treba stati na kraj!

U ime studenata s Kampusa,
Mladi HSLS-a Split"


L.B./izvor i foto: Slobodna Dalmacija

Još vijesti