Mojfaks.hr u Vijesti

Mozgalo predavanje: 'Utapamo se u podacima, a žudimo za znanjem!'

U sklopu eSTUDENTovog natjecanja Mozgalo kreće drugo po redu motivacijsko predavanje pod nazivom 'Customer Relationship Management: Utapamo se u podacima, a žudimo za znanjem!'.

12. Siječnja 2016 16:29
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Predavanje će se održati u četvrtak, 14.01. u 18h na PMF-u u predavaonici A102 (Matematički odsjek). Ovaj put će svoja znanja i iskustva sa studentima podijeliti Tamara Kolega, Voditeljica odjela Tržišne inteligencije i poslovnog modeliranja u Zagrebačkoj banci.

Na predavanju studenti mogu naučiti što je Customer Relationship Management (CRM) kroz osnovne pojmove, korake i probleme. Naglasak će biti na analitičkom dijelu CRM sustava i ulozi modeliranja i otkrivanja znanja unutar njega. Također, mogu saznati na koji način privući i zadržati kupce te kako povećati prodaju i poboljšati kampanju. Cilj će biti potaknuti slušatelje na vlastito istraživanje načetih tema na predavanju.

Primjena matematike, statistike i računarstva, kako u ostalim tako i u bankarskoj industriji, nije vezana isključivo za domenu IT-a ili Upravljanja rizicima. Sve više industrija prepoznaje važnost analitičara, u novije vrijeme čak i data-science stručnjaka, koji imaju znanja i vještine da podatke pretvore u znanje. CRM je jedno od takvih područja – prisutno u gotovo svakoj industriji, a čija je glavna zadaća iskoristiti podatke za kvalitetnu informaciju koja će unaprijediti poslovanje”, kaže Tamara Kolega.



Tamara se trenutno najviše bavi statistikom te deskriptivnim i prediktivnim modeliranjem na području analitičkog CRM-a. Završila je smjer Financijska i poslovna matematika na Prirodoslovno - matematičkom fakultetu u Zagrebu.

Mozgalo je prvo i jedino studentsko natjecanje u Hrvatskoj gdje se studenti natječu u rudarenju podataka i izradi Big Data rješenja.
Radi se o procesu pronalaženja korisnih informacija iz velikih količina nestrukturiranih podataka.

Ciljevi natjecanja su promicanje edukacije i stjecanje praktičnih znanja iz računalnih znanosti, statistike, ekonometrije i matematike. Studenti se potiču na analitičko razmišljanje i samostalno razvijanje kreativnih rješenja stvarnih problema.

Jedan od glavnih ciljeva je povezivanje talentiranih studenata s poduzećima partnerima projekta, prenošenje znanja i mentorstvo.

Stoga, da ponovimo:

- četvrtak, 14. siječnja na PMF-u (Matematički odsjek) u 18h!


Vidimo se tamo!

PR tekst

Još vijesti