Mojfaks.hr u Vijesti

Na fakultetima ostalo još 12.153 mjesta za upis

Nakon ljetnog upisnog roka na javnim i privatnim visokim učlištima u zemlji ostalo slobodno još 12.153 mjesta na 495 studijskih programa...

22. srpnja 2010 01:40
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Većina fakulteta koji nisu popunili kvote održan će jesenski upisi rok. To je nova šansa za sve koji se u ljetnom roku nisu uspjeli domoći toliko željenog indeksa.

Neki fakulteti poput, primjerice, Filozofskog fakulteta u Zagrebu, iako im je ostalo mjesta, neće organizirati jesenski rok jer kako nam je objasnio dekan Fakulteta Damir Boras mjesta je ostalo samo na onim studijima koji su mladima i ranijih godina bili slabo atraktivni, piše Jutarnji.hr.

Prijave za upis na studijske programe trajat će od 23. srpnja do 17. rujna.

Prijave za maturu za jesenski rok (za one koji nisu položili maturu ili žele bolje ocjene) počele su danas a završavaju 25. srpnja u 23.59 sati.

Kako bismo vam olakšali izbor donosimo popis svih studijskih programa na kojima je ostalo mjesta nakon ljetnoga roka te pregled ispita državne mature koji su potrebni za prijavu i upis na svaki pojedini studijski program.

Sa portala Jutarnji.hr preuzmite popis:

Popis svih studijskih programa na kojima je ostalo mjesta (Excel)

Pregled ispita državne mature koji su potrebni za prijavu i upis na svaki pojedini studijski program (str. 41- 140) (Pdf)

Foto: Igor Sambolec/Cropix

Još vijesti