Mojfaks.hr u Vijesti

Na Tehničkom fakultetu u Puli od jeseni novi studijski smjer

U Puli je na Tehničkom fakultetu bilo moguće studirati strojarstvo, a od naredne jeseni Odjel za tehničke studije biće bogatiji za smjer računarstva. Na ta dva smjera predviđen je upis 80 studenata, 45 redovnih, 30 izvanrednih i pet stranaca.

30. svibnja 2019 15:06
Na Tehničkom fakultetu u Puli od jeseni novi studijski smjer

Na Tehničkom fakultetu u Puli od jeseni novi studijski smjer Foto: MojFaks

Od ovog tjedna Sveučilište Jurja Dobrile u sastavu ima i Tehnički fakultet koji je formalno nastao u ponedjeljak odlukom Senata. Tako je dosadašnji Odjel za tehničke studije preimenovan u Tehnički fakultet. Od nadležnih državnih tijela, Sveučilište je prethodno dobilo akreditaciju za izvođenje nastave i znanstveno-istraživački rad u području tehničkih znanosti, a potom i dopusnicu za izvođenje studija računarstva, piše Glas Istre.

"Radi se o organizacijskom preustroju i razvoju dosadašnjeg odjela na kojem se izvodi nastava na preddiplomskom stručnom studiju proizvodnog strojarstva. Od iduće akademske godine na novom fakultetu će 80 studenata (45 redovitih, 30 izvanrednih i pet stranaca) moći upisati i preddiplomski sveučilišni studij računarstva.", najavljuje prof. dr. sc. Nevenka Tatković, prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju u razgovoru za Glas Istre.

Foto: Pixabay

Računarstvo će biti još jedan u nizu studijskih programa koje će studenti moći izabrati na pulskom sveučilištu. Kvalitetu studija unaprijedit će i dobra suradnja s gospodarstvom, pa će studenti uz teorijska, stjecati i praktična znanja i vještine potrebne za buduća zanimanja.


...Uzbudljiva jesen: Na ovom domaćem sveučilištu uskoro novi studij i to prvi takav u Hrvatskoj...


...Što mislite o diplomskom studiju iz područja razvoja videoigara? Veliko DA!...


...Novi programi: U ovom slavonskom gradu uskoro studij šumarstva, farmacije i povijesti umjetnosti...


"Osim studija u području dosadašnjih društvenih i humanističkih znanosti i umjetnosti, studenti mogu birati i studije u STEM području. Studij računarstva je suvremeno koncipiran i po kvaliteti usporediv sa srodnim studijima u Hrvatskoj. Nastavni predmeti su sadržajno usuglašeni s najnovijom znanstvenim i stručnim spoznajama tehničkih znanosti, odnosno računarstava, a izvodit će ih tim ambicioznih i kompetentnih nastavnika s nastavnim i znanstvenim iskustvom, koji znaju prepoznati kreativne sposobnosti i interese svojih studenata te ih usmjeriti budućem pozivu, sukladno njihovim profesionalnim željama i ambicijama.", poručuje Tatković.

A.Z.
Izvor: Glas Istre
Foto: Pixabay

Još vijesti