Mojfaks.hr u Vijesti

Najmanje 400 stipendija čeka studente deficitarnih studija: Provjerite kako do 10 tisuća kuna!

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu raspisala je natječaj za dodjelu najmanje 400 stipendija. Stipendije će se dodijeliti u čak nekoliko kategorija, a jedna od njih odnosi se na studente na deficitarnim studijskim programima.

3. Siječnja 2018 11:32
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Sukladno osiguranim sredstvima u Državnom proračunu, za studente je za akademsku godinu 2017./2018. osigurano 400 stipendija. Kako stoji na stranicama Zaklade, stipendije u 1. kategoriji dodjeljuju se studentima deficitarnih studijskih programa s posebnim naglaskom na deficitarne nastavničke studijske programe.

Prema Odluci o raspisivanju natječaja, Zaklada će stipendija dodjeljivati u iznosu od 10.000 kuna za svakog studenta koji ostvari pravo na dodjelu stipendije, osim u kategoriji za pripadnike romske nacionalne manjine, gdje se za studente poslijediplomskih studija isplaćuje godišnji trošak studija u iznosu najvećem od 17.000 kuna. Taj iznos odredit će se naknadno, ovisno o broju prijavljenih studenata i osiguranim sredstvima u državnom proračunu.


Izvor: hrt.hr


To se odnosi na:


1. RAČUNARSTVO

2. STROJARSTVO

3. ELEKTROTEHNIKA

4. INFORMATIKA – nastavnički

5. MATEMATIKA – nastavnički

6. MATEMATIKA

7. FIZIKA – nastavnički

8. FIZIKA

9. DOKTOR MEDICINE

10. FARMACIJA

11. ANGLISTIKA - nastavnički

12. ANGLISTIKA


Stipendije Zaklade u 2. kategoriji dodjeljuju se studentima – osobama s invaliditetom, u 3. kategoriji dodjeljuju se studentima – pripadnicima romske nacionalne manjine, u 4. kategoriji dodjeljuju se studentima – aktivnim kategoriziranim sportašima, u 5. kategoriji dodjeljuju se studentima koji su do punoljetnosti bili smješteni u domove socijalne skrbi ili udomiteljske obitelji.

U kategoriju broj šest spadaju studenti muzičkih i umjetničkih studijskih programa u Hrvatskoj – nadarenim mladim umjetnicima, u 7. kategoriji dodjeljuju se  studentima bez oba roditelja, u 8. kategoriji dodjeljuju se studentima roditeljima. Stipendije se dodjeljuju u skladu s Pravilnikom o uvjetima i postupku za dodjelu studentskih stipendija od  21. prosinca 2017. godine.


Izvor: Shutterstock
 
Prijave za dodjelu stipendija Zaklade podnose se elektronički kao i na propisanom posebnom obrascu za svaku kategoriju stipendije. Elektronički obrazac, obrasci za sve kategorije stipendija, zajedno s napomenama za ispunjavanje istih, Pravilnik o uvjetima i postupku za dodjelu studentskih stipendija i Odluka o raspisivanju natječaja za dodjelu studentskih stipendija mogu se preuzeti na web stranici.

Prijave se podnose  do 30. siječnja 2018. godine do 12 sati.
 
Prijave na natječaj šalju se elektronički: https://193.198.208.24/apex/f?p=azdsstudenti:unos_prijave te poštom na adresu: Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu (za studentske stipendije), Ilica 24/1, 10 000 Zagreb.

Više informacija pronađite ovdje.

Ivana Petrić
foto: fesb.unist.hr

Još vijesti