Mojfaks.hr u Vijesti

Nakon 12 dana izglasan prekid blokade Filozofskog fakulteta u Zagrebu

Studenti zagrebačkog Filozofskog fakulteta odlučili da je vrijeme za privremenu suspenziju blokade...

5. prosinca 2009 11:18
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Nakon 12 dana blokade, sinoć je na 66. plenumu studenata Filozofskog fakulteta u Zagrebu izglasana privremena suspenzija blokade te će se nastavni proces ponovno regularno odvijati. Za nastavak blokade bilo je 49 studenata, 58 ih je bilo protiv te 20 suzdržanih.

Studenti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli također su izglasali u petak navečer prekid blokade. Nedostatak redara i potvrda da će Vlada sa 5,5 milijuna kuna financirati izgradnju kampusa utjecali su na ovu odluku.

U Rijeci nastavak blokade

Za razliku od Zagreba i Pule, studenti u Rijeci nastavljaju s blokadom. Na 47. plenumu Filozofskog fakulteta u Rijeci izglasana je blokada za narednih 48 sati. Sljedeći plenum zakazan je 6. prosinca 2009. u 18 sati.

Na sinoćnjem plenumu u Zagrebu ponovno je naglašeno da je blokada samo sredstvo, a ne cilj. \"Analizom Zakona o sveučilištima dokazali smo da će komercijalizacija obrazovanja uzimati sve više i više maha ako to ne spriječimo\" - stoji u izvještaju s plenuma studenata Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Studenti ne odustaju od zahtjeva za potpuno javno financiranim visokim školstvom, pa stoga ne otklanjaju ni mogućnost ponovne blokade.

Još vijesti