Mojfaks.hr u Vijesti

Novotarija koja stiže na Savu oduševila studente: Kraj žicanju gedora, pumpi i šarafcigera po grupama

Život u Zagrebu vraća se u užurbanu svakodnevnu rutinu.

28. svibnja 2020 15:36
Novotarija koja stiže na Savu oduševila studente: Kraj žicanju gedora, pumpi i šarafcigera po grupama

Novotarija koja stiže na Savu oduševila studente: Kraj žicanju gedora, pumpi i šarafcigera po grupama Foto: MojFaks

S poboljšanjem epidemiološke situacije u Hrvatskoj, ljudi su se vratili svojim svakodnevnim obavezama. Ponovno se održava praktična nastava na pojedinim fakultetima, studenti pokušavaju stići "na sve strane" kao i prije, a s lijepim vremenom i u skladu s preporukama stožera bolje nam je da što više vremena provodimo na svježem zraku. 

Oni koji su za svog životnog suputnika odabrali bicikl, najbolje znaju koliko računa moraju voditi o "parkirnom mjestu" koje je sigurno i na kojemu se neki drugi vlasnik neće "zaključati" baš na vašeg ljubimca. Još je gore pak, ako dvokotačnom ljubimcu zatreba pregled i sitni servis poput promjene zračnice, pumpanja guma, pritezanja opuštenih sajli i sl.

...Uz kamere i zaštitare u studentskim domovima - bicikli ipak postaju plijenom lopova...


Za studente koji žive na "Savi" stigla je jedna lijepa vijest. Na inicijativu Domskog odbora uskoro se planira postavljanje samouslužne stanice za servis bicikla (kompresor i sav potreban alat).  Ovu vijest mnogi su vlasnici dočekali s oduševljenjem, a kako je jedan student napisao, "napokon će se smanjiti potraga za ključevima, gedorama i pumpama za bicikle u Facebook grupi". 


foto:Studentski odbor Sava


foto:Studentski odbor Sava

A svi koji se kreću "na dva kotača", znaju koliki je to učestalo...

A.Z.
foto: Freepik

Još vijesti