Mojfaks.hr u Vijesti

Natječaj za studente: Pokaži svoje digitalne vještine i postani 'Master Guru IT'

Digitalne vještine nisu samo surfanje internetom i igranje igrica. Digitalne vještine ključne su i za rješavanje poslovnih izazova. Pokažite nam da vladate svojim digitalnim vještinama, prijavite se na „Master Guru IT Challenge“ natječaj i osvojite put na Pioneers Festival u Beč.

20. listopada 2015 18:27
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Inicijativa „eSkills for Jobs“ i njezini partneri, Visoko učilište Algebra kao nacionalni koordinator inicijative te Hrvatska udruga poslodavaca, organiziraju natječaj za studente pod nazivom \'Master Guru IT Challenge\'. Cilj je ovog kreativnog natječaja privući, s jedne strane zainteresirane studente (okupljene u multidisciplinarne timove), a s druge strane ICT tvrtke i poslodavce, koji će biti ocjenjivački žiri te ujedno kreatori zadataka i poslovnih izazova.

Svrha ovog natječaja je pokazati koliko su ICT vještine važan i integralan dio današnjeg poslovanja, istaknuti važnost multidisciplinarnosti timova kod uspješnog rješavanja poslovnih izazova primjenom tehnologija te promovirati ICT karijere među mladima.


Kroz tri natjecateljska kruga, timovi će morati riješiti zanimljive zadatke i izazove s kojima se članovi žirija i njihove tvrtke susreću u svakodnevnom poslovanju. U posljednjem će krugu timovi morati svoje rješenje prezentirati na javnom događaju pred žirijem koji čine Davor Majetić (HUP), Adrian Ježina (VIPnet), Ante Mandić  (IN2) i Hrvoje Balen (Algebra), a koji će tim biti najbolji odlučiti će ne samo rješenje, već i prezentacija.



Pobjednički tim natječaja bit će nagrađen studijskim putovanjem u Beč, na jednu od najatraktivnijih tehnoloških konferencija u svijetu - \'Pioneers Festival\', dok su za drugoplasirani i trećeplasirani tim osigurane utješne nagrade.

\'Pioneers Festival\' konferencija održat će se 24. i 25. svibnja 2016. u povijesnom središtu dinastije Habsburg, dvorcu Hofburg. Fokusirana je na budućnost napredne tehnologije kao što su robotika, umjetna inteligencija, biotehnologija i istraživanje svemira.

Stoga, pozivamo sve studente hrvatskih sveučilišta da okupe svoje timove i ispune prijavnicu na službenoj \'Master Guru IT Challenge\' stranici do 1. studenog 2015. godine te pokažu svoju kreativnost i digitalne vještine.

eSkills for Jobs je projekt Europske komisije, koji je direktno potaknut najnovijim analitičkim procjenama nedostatka čak 825.000 ICT stručnjaka u EU do kraja 2020. godine, izazvanih sve manjim interesom mladih za inženjerska zanimanja.

Projekt je pokrenut zajedno s inicijativom \'Grand Coalition for Digital Jobs\', kroz čak tri europska direktorata – DG Connect, DG Enterprise & Industry i DG Employment, Social Affairs and Inclusion. \'eSkills for Jobs\' u Hrvatskoj se provodi već četvrtu godinu za redom i izazvao je zanimanje javnosti te je potaknuo širu raspravu o nedostatku kvalificiranih ICT stručnjaka i slabom interesu za upis na tehničke fakultete među mladima.

Još vijesti