Mojfaks.hr u Vijesti

Natjecanjem u karateu danas počinje Europsko sveučilišno prvenstvo!

Zagreb je domaćin Europskog sveučilišnog prvenstva u borilačkim sportovima na kojem će se tijekom četiri dana natjecati 1300 natjecatelja s 404 sveučilišta iz 36 zemalja Europe.

31. srpnja 2019 16:40
Natjecanjem u karateu danas počinje Europsko sveučilišno prvenstvo!

Natjecanjem u karateu danas počinje Europsko sveučilišno prvenstvo! Foto: MojFaks

Događaj objedinjuje prvenstva u karateu, judu, judu, taekwondou i kickboxingu, u konkurenciji reprezentativaca sveučilišta Starog kontinenta, 1300 sudionika će se nadmetati za titulu europskog sveučilišnog prvaka za 2019. godinu, piše Index.hr.

Po broju sudionika ovo je najveći ovogodišnji događaj u kalendaru Europske sveučilišne sportske organizacije (EUSA). Organizatori su EUSA i Hrvatski akademski sportski savez uz suradnju nacionalnih i europskih federacija u ovim sportovima. Studentsko naselje Stjepan Radić ovih dana ponovno preuzima ulogu sportskog sela i pruža smještaj studentima sportašima.

Natjecanja započinju u četvrtak, a održavat će se u sportskim dvoranama Dom sportova 1 (kickboxing), Dom sportova 2 (judo), S.D. Trešnjevka (taekwondo) i Dom odbojke Bojan Stranić, gdje će se osim natjecanja u karateu, 31. srpnja od 20:30 održati i svečana ceremonija otvorenja prvenstva, piše Index.hr.

Od hrvatskih predstavnika, najbrojnije su ekipe Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Splitu, koje će nastupiti u sva četiri sporta, a nastupat će još i reprezentativci sveučilišta u Osijeku, Rijeci, Zadru, Dubrovniku, Sveučilišta Sjever, veleučilišta u Šibeniku i Karlovcu te Zdravstveno veleučilište Zagreb.

A.Z.
Izvor: Index.hr
Foto: Unsplash

Još vijesti