Mojfaks.hr u Vijesti

Ne čekaju na burzi: Studenti ovog fakulteta prvi posao nađu šest mjeseci nakon diplome

Vjerovali ili ne, u Hrvatskoj postoji fakultet nakon kojega studenti ne moraju strahovati za svoje zaposlenje. Riječ je o riječkom Pomorskom fakultetu, a dekan Alen Jugović kaže da se njihov Dan karijera pretvorio u godinu karijera jer ih poslodavci kontaktiraju tijekom cijele godine.

4. prosinca 2017 11:48
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Pomorski fakultet najstarija i najznačajnija visokoškolska znanstvenoistraživačka ustanova u Hrvatskoj, a ujedno je i jedna od ustanova s najvećom tradicijom obrazovanja na riječkom Sveučilištu koja svoje korijene vuče iz 1866. godine, piše Novi list. Tu činjenicu istaknula je na svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća te ustanove rektorica Snježana Prijić Samaržija.


Izvor: Wikipedia

Riječ je o svečanosti kojom je Pomorski fakultet obilježio svoj dan, ali i blagdan Svetog Nikole, zaštitnika pomoraca. Dodajući kako je Pomorski fakultet danas sastavnica na koju je Sveučilište iznimno ponosno, rektorica je spomenula da taj fakultet broji gotovo dvije tisuće studenata na pet preddiplomskih i jednako toliko diplomskih studija, a kao jedan od značajnijih iskoraka te ustanove apostrofirala je suradnju s gospodarstvom, piše Novi list.

Studenti Pomorskog fakulteta većinom nađu posao u roku šest mjeseci nakon diplome


Studenti tog fakulteta, dodao je dekan Alen Jugović, u većini u roku od šest mjeseci od stjecanja diplome nađu radno mjesto, a tijekom ove godine njih 285 obranilo je završne, a 134 diplomske radove, što je pet posto više nego lani. Do danas je na toj je ustanovi diplomu steklo više od 12 500 studenata, a kao jedan od značajnijih događaja za studente dekan je istaknuo Dan karijera.


Plovidbena praksa... foto: smotra.uniri.hr

"Naš Dan karijera pretvorio se u godinu karijera jer upite poslodavaca za zapošljavanjem studenata dobivamo tijekom cijele godine. Na ovogodišnjem Danu karijera predstavilo se više od 50 tvrtki i institucija što je rezultiralo s desetak zaposlenih studenata", kazao je dekan Jugović Novom listu.

...Hvali more, osvoji stipendiju: studenti pomorci dobili poticaj za daljnji studij...


Pomorski fakultet provodi i jedinstven doktorski studij u Hrvatskoj koji nudi čak sedam smjerova, a osmi ciklus upisalo je 24 polaznika, što je povećanje od sto posto u odnosu na lani. Ta je ustanova do sada iznjedrila i sto doktora znanosti, a sumirajući ovogodišnje rezultate, dekan je istaknuo i dobivanje tri međunarodna projekta ukupne vrijednosti 1,5 milijuna kuna te je podsjetio i na pokretanje prvog vlastitog ciklusa znanstvenih projekata u suradnji sa Sveučilištem.

Cijeli članak o Pomorskom fakultetu u Rijeci pročitajte na linku.

Ivana Petrić
izvor: Novi list
foto: smotra.uniri.hr

Još vijesti