Mojfaks.hr u Vijesti

Nema više čekanja na šalteru: Studenti u ovom gradu sada mogu sami isprintati studentski ugovor

Kako bi svojim studentima olakšali preuzimanje studentskog ugovora, osječki STUC uveo je opciju 'printanja od kuće'. To znači da studenti zbog ugovora više ne moraju čekati u redu nego mogu 'podići' ugovor bez muke.

6. svibnja 2019 11:59
Nema više čekanja na šalteru: Studenti u ovom gradu sada mogu sami isprintati studentski ugovor

Nema više čekanja na šalteru: Studenti u ovom gradu sada mogu sami isprintati studentski ugovor Foto: MojFaks

Početak je mjeseca, velike su gužve i čekanje na šalteru osječkog Studentskog servisa. Uobičajena slika jednog radnog dana u STUC-u koja, ipak, odlazi u povijest, piše portal osijek031. Kako piše osijek031, početkom ožujka Studentski servis pokrenuo je web servis koji studentima omogućuje izdavanje, odnosno preuzimanje ugovora bez dolaska u Studentski servis, tijekom radnog vremena, izvan radnog vremena, vikendom, blagdanom ili noću.



Postupak izdavanja vrlo je jednostavan. Kliknite na link (logiranje/prijava studenata preko AAI@EduHr elektroničkog identiteta) i pratite naputke. Po unosu svih potrebnih podataka dobijete prikaz ugovora u .pdf formatu u tri identična primjerka koje morate isprintati, a dalje postupate kao da ste Ugovore podigli na šalteru Studentskog servisa. Ugovori se ne moraju printati u boji!

...Moraš po ugovor u SC? Uz novu aplikaciju za studentske poslove reci baj-baj beskonačnim redovima u student-servisu...


...Studenti ocijenili zaposlenike student-servisa: Evo gdje ćete uz ugovor dobiti smiješak, a gdje živčani slom...


Prije nego što samostalno izdaju Ugovor, studenti trebaju provjeriti s poslodavcem prihvaća li takvu vrstu Ugovora. Ugovor mogu samostalno izdati članovi koji imaju valjanu iksicu. Svaki Ugovor ima svoj pripadajući broj. Ugovor kojeg studenti samostalno izdaju putem web servisa mogu pod izdanim brojem iskoristiti samo jedanput (za/kroz jedan mjesec rada, a ne više puta).

Printanje od kuće je sigurno razveselilo članove osječkog STUC-a... izvor: ffos.unios.hr

Ugovor izdan putem web servisa ne smatra se elektroničkim ugovorom prema Zakonu o obavljanju studentskih poslova čl.11., st.5.

Postupak izdavanja Ugovora:


1. Student unosi tražene podatke i izdaje Ugovor, ispisuje 3 primjerka obrasca Ugovora i predaje ih poslodavcu.

2. Nakon odrađenog posla poslodavac kompletno popunjava sve primjerke Ugovora, potpisuje i ovjerava pečatom.

3. Student potpisuje sve primjerke Ugovora.

4. Ugovore je potrebno dostaviti na obračun u Studentski centar u Osijeku ili u Virovitici. Poslodavac može samostalno obračunati Ugovor i kreirati ponudu po kojoj može izvršiti plaćanje, ali je tada obvezan originale Ugovora dostaviti u Studentski centar U Osijeku ili u Virovitici.

5. Studentski centar izrađuje račun kojeg dostavlja poslodavcu

6. Poslodavac plaća račun u cijelosti.

7. Studentski centar vrši isplatu (zaradu studenta) na njegov osobni žiro račun.

MojFaks
izvor: Osijek031
foto: MojFaks

Još vijesti