Mojfaks.hr u Vijesti

Nije kao u srednjoj školi: savjeti za 'dejtanje' na faksu

Iako se fakultet može opisati kao intenzivnija verzija srednje škole (teži predmeti, dulje drijemanje), po jednoj se stvari značajno razlikuje od srednje – dejtanju.

31. listopada 2014 14:39
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Iako je svaki fakultet priča za sebe, neka su iskustva jednaka velikom broju studoša, kao recimo – maženje na premalenom krevetu u studentskom domu.

Premaleni kreveti nisu jedina razlika…

1. Prvo petljanje na tulumu, a onda upoznavanje

Ako si više tip osobe koji bira izlaženje i konvencionalno hodanje nego petljanje za jednu noć, otkrit ćeš da na faksu nećeš biti u većini. Tijekom studenstkog perioda života nije nimalo čudno prvo se spetljati s nekime na nekom tulumu, a tek se kasnije upoznati s tom osobom.

2. Osobu s kojom se petljaš viđat ćeš uvijek i svugdje – ne brzaj!

Sloboda je definitivno odlična stvar kad studiraš. No, samo zato što možete svaku noć provesti zajedno ne znači da to i trebate raditi. Ponekad je za vezu bolje da se razvija sporije. Imat ćete mnogo prilike za viđanje na faksu, studentskom domu ili po klubovima općenito što znači da ne morate konstanto plaziti jedno po drugome!

3. Poštuj dinamiku studentskog doma!

Petljanje sa susjedima iz studentskog doma događa se. Zato imaj mnogo razumijevanja kad se i ti nađeš usred takve ‘petljancije’. Ako imaš cimera ili cimericu, morat ćete dogovoriti neka pravila jer nitko ne želi slušati ili gledati kako mu se cimer ili cimerica ljubakaju s komadom kojeg su pobrali tu večer u Sidru. Također se sjeti da ni ti ne radiš takve scene ako ih ne želiš gledati.
 
4. Što kad se otrijezniš sljedeći dan?

Ok, bilo bi dobro da se potrudiš i spetljaš samo sa osobom koja ti neće biti totalno iritantna kad se sljedeći dan otrijezniš i riješiš mamurluka. Sve je super kad se koja popije, ali što kad dođe ponedjeljak?

6. Iskoristi odličnu ponudu kandidata na faksu

Fakultet djeluje poput filtera! Okružen/a si ljudima svoje dobi koji su jednako inteligentni, kulturni i strastveni po pitanju istih stvari kao i ti. Očito vas zanimaju iste stvari ako studirate na istom fakultetu! Teško da će se ovakvo filtriranje u ostatku života ikada više ponoviti.

L.B./izvor: Gurl
foto: sxc.hu

Još vijesti