Mojfaks.hr u Vijesti

Nije uvijek med i mlijeko: 3 faze svake uspješne veze

Za uspješnu vezu morate proći kroz ove tri faze. Bez obzira jesi li solo igrač, u ‘friškoj’ ili dugogodišnjoj vezi, dobro je znati da svaka veza mora proći kroz tri ključne faze kako bi bila uspješna i potrajala što dulje...

22. prosinca 2014 12:24
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Početna privlačnost, zaluđenost i kemija koja vam noćima ne da spavati prolazne su, a ono što dolazi nakon njih odlučit će imate li šanse ili ste osuđeni na propast. Jednom kad prođete ove tri faze, velike su šanse da ćete dugo vremena ostati zajedno.

Divlja strast

Divlja strast je, najjednostavnije rečeno, početna faza uzbuđenja i romantike u kojemu osjećate ‘leptiriće’, neprestano razmišljate o osobi koja vam se sviđa i pomalo ste nefunkcionalni što se obavljanja dnevnih obaveza tiče. Zbog velikog troška energije, ali i blagog stanja transa, ova faza ne može trajati vječno jer bi vas potpuno iscrpila. Nakon nje slijedi pravi ispit vaše veze.



Razočaranje

Ova faza nastupa kada mjehurić divlje strasti prsne. Javljaju se prvi problemi i razmirice, a osjećate se kao da vam je netko naglo otvorio oči pa napokon vidite mane partnera koje su vam do sada bile nevidljive. Nekima u ovoj fazi može postati dosadno, a drugi se neće htjeti boriti s problemima koji nastaju kad se pokažu prave razlike između dvije osobe. Iako je turbulentna, ova faza zapravo produbljuje odnos između vas.

Ponovno produbljivanje veze

U trećoj fazi važno je prisjetiti se osjećaja koji su vas obuzimali kad ste se upoznali kao i svih onih stvari koje su vas privukle jedno k drugome. Ukoliko iza sebe ostavite fazu razočaranja i odlučite krenuti i dalje, to je znak da će vaša veza potrajati.

L.B./izvor: Telegraf
foto: Shutterstock

Još vijesti