Mojfaks.hr u Vijesti

Nijemci traže mladu radnu snagu – bez iskustva

Još od 2013. godine, mladi ljudi iz Europske unije odlaze u Njemačku odrađivati pripravničke poslove za otprilike 350 zanimanja. Projekt služi za za jačanje poslovne mobilnosti mladih ljudi.

11. studenog 2014 14:43
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Pripravnici u Njemačkoj mogu položiti i besplatni tečaj njemačkog jezika, plaćeni su im putni troškovi kako bi došli na razgovor za posao te troškovi života tokom pripravničkog staža u Njemačkoj. Prosječna plaća pripravnika iznosi najmanje 818 eura.

Svi oni koji bi željeli sudjelovati u tom programu, moraju biti stari između 18 i 27 godina, a ako razmišljate o tome bitno je da imate državljanstvo neke zemlje članice Europske unije i završenu srednju školu. Najvažnije od svega je da osobe koje žele na pripravnički nisu do sada odradile nešto slično, kao i da nemate magisterij.

U Njemačkoj fali kvalificiranih kandidata za mnoge poslove i struke od kojih su na posebnoj cijeni poslovi koje obavljate svojim ‘rukama’ (zanatlije), zatim njegovatelji i njegovateljice, vodoinstalateri, inženjeri i mehaničari, ali traže se i zaposlenici u restoranima.

Pretprošle godine je u Njemačkoj ostalo prazno više od 33 tisuće pripravničkih mjesta.

Najviše informacija se nalazi na ovoj stranici ili na Facebook stranici.

L.B./izvor i foto: TheJobofMyLife

Još vijesti