Mojfaks.hr u Vijesti

Noćna mora dubrovačkih studenata se nastavlja: Za gradnju doma nedostaje još najmanje 12 milijuna kuna

"Ako se osiguraju novci za studentski dom gradit će se, u suprotnom ništa od doma..."

30. ožujka 2018 15:03
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ako se osiguraju novci za studentski dom gradit će se, u suprotnom ništa od doma – rezignirano je utvrdio rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum suočen s činjenicom kako sve ponude izvođača na natječaju za gradnju doma premašuju 135 milijuna kuna.

...Samo da ne bude prvotravanjska šala: Evo kad bi napokon trebala početi gradnja studentskog doma u Dubrovniku...


Naime, još krajem veljače, nakon zaključenog natječaja, na Sveučilištu u Dubrovniku otvorene su ponude za gradnju Studentskog doma u Dubrovniku, piše DuList. Pristigle su četiri ponude potencijalnih izvođača i ona najjeftinija premašuje osiguran proračun za oko 12 milijuna kuna.

Povodom ove vijesti i činjenice da se realizacija ove kapitalne inveticije, prijeko potrebne studentima već godinama odugovlači, oglasio se i dubrovački ogranak stranke HSS.

...Nema više i ovce i novce: privatni iznajmljivači u Dubrovniku negoduju zbog najavljene izgradnje studentskog doma...


"Nemamo sumnje oko toga da je studentski dom ovom Gradu potreban, ali od početka sumnjamo da je potreban upravo tu gdje je planirano i to je ono što nas u cijeloj priči žalosti. Guranje na sve moguće načine ovakvog objekta u centar grada koji istovremeno nema dovoljno lokacija za izgradnju stanova za svoju mladost, koja je prisiljena kućiti se u okolnim općinama, koji nema riješenu jednosmjensku nastavu u osnovnim i srednjim školama, u kojem je zadnji otvoreni vrtić smješten u prostore bolnice, a rješenje kroničnog problema nedostatka mjesta za starije i nemoćne je još u magli, zapravo je ili vrlo hrabar ili vrlo nepromišljen potez. Dapače, mislimo da bi baš jedan ovakav objekt u gabaritima i sa sadržajima kako je planiran bio idealan za smjestiti se na periferiju ili u susjednu općinu ili možda u sklopu postojećeg kampusa", pišu u dijelu svog priopćenja koje u potpunosti prenosi Dubrovniknet.hr.

Dubrovčani ukazuju da je lokacija Čokolina idealna za izgradnju doma, a neki od njih predlažu da se dislociraju, primjerice, vrtići i škole.

...Zašto se duljoj turističkoj sezoni ne vesele jedino hrvatski studenti?...


No, činjenica je da u cijeloj situaciji i dalje najviše ispaštaju studenti kojima je gotovo nemoguće pronaći privatni smještaj, pogotovo u turističkoj sezoni.

L.B./izvor: DuList, Dubrovniknet.hr
foto: Dubrovniknet.hr

Još vijesti