Mojfaks.hr u Vijesti

Novo na malim ekranima: TV serije koje ne smiješ propustiti

Blagdani su prošli, zahladilo je i sve manje izlazimo iz svojih toplih kućica. Bez obzira jeste li fan sapunica, krimića ili SF-a, beskonačan popis primamljivih naslova i glumačkih postava za svakoga ima scenarij koji će nam skratiti zimske dane.

20. Siječnja 2016 14:32
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ponuda je veća nego ikada, a Vi trebate samo izabrati žanr koji Vam najviše odgovara i naoružati se strpljenjem dok prekopavate beskonačnu listu starijih i novih serija.

Kako bismo Vam skratili muke, izabrali smo neke od najgledanijih serija iz 2015. i najnovije koje nestrpljivo očekujemo u ovoj godini:

* Ako volite serije o glazbi pogledajte:

VINYL



Serija koju ćemo imati priliku pratiti tek za mjesec dana, prati razvoj disco i punk scene u 70-im godinama prošlog stoljeća kroz perspektivu glazbenog producenta koji pokušava održati svoju karijeru. Osim legendarnog Martina Scorcesea, u produkciji je sudjelovao i neumorni Mick Jagger te scenarist „Vuka s Wall Streeta“,Terence Fisher.

* Ako ste više tip za krimiće, intrige, ubojstva i psiho-napetice bacite oko na:

FARGO



Serijal priča o intrigantnim ubojstvima u malom gradiću u Minnesoti, Fargu nastao je po istoimenom filmu braće Coen iz 1996. godine. Osim crnohumornog tona seriju i film povezuju zanimljivi i pomalo neobični likovi koji su međusobno povezani u neočekivanim slijedovima događaja. Prvu sezonu obilježila je izvanredna izvedba Billy Bob Thorntona u ulozi hladnokrvnog ubojice, dok je u prvom planu druge sezone ubojstvo sina mafijaške obitelji krajem 70ih godina prošlog stoljeća.

* Ako ste tip koji se voli ježiti od straha gledajući jezive SF scene preporučamo:

DOSJEI X



Najpopularniji istraživački dvojac paranormalnog vraća se na male ekrane krajem siječnja. U pilot epizodi, Mulder je zaručen TV voditeljicom nakon propale veze s kolegicom Scully te pronalazi dokaz koji potvrđuje kako su otmice vanzemaljaca bile lažne. Zasad je najavljeno 6 epizoda nove sezone, no pravim fanovima i to je dovoljno.

* Ako sanjaš o političkoj karijeri ili diplomaciji, pogledaj kako to odrasli rade:

KUĆA OD KARATA



Utemeljena prema scenariju britanske miniserije iz 1990., američka verzija najgledanije političke serije u 2015. došla je treće sezone. Kongresnik Underwood i njegova supruga aktivistica nastavljaju svoju političku borbu isprepletenu osvetom, pohlepom i manipulacijama. Osim što glumi glavnog lika, Kevin Spacey je ujedno i izvršni producent ove serije. Ne obećajemo da ćeš se i dalje željeti baviti politikom, jednom kad pogledaš ovu seriju!

* Ako želiš nešto lagano, što će te opustiti na kraju dana i nasmijati te, pogledaj:

BASKETS



Zbunjeni bradonja iz „Hangovera“ i „Birdmana“, Zach Galifianakis želi ostvariti životni san i postati profesionalni klaun. Chip Basketsu život će se zakomplicirati kada ne uspije upisati klaunovsku akademiju u Parizu jer će biti prisiljen preživljavati radeći kao zabavljač na rodeu.

* Ako voliš povijesne spektakle, imamo nešto i za tebe:

RAT I MIR




Nakon „Tudora“, „Borgia“ i „Sulejmana“ na red dolazi ruski povijesni spektakl, Priča prati 5 aristokratskih obitelji za vrijeme vladavine Aleksandra 1., a u središtu događanja pratimo ljubavni trokut s ruskih dvora. Serija se snimala dvije godine u tri različite države uključujući brojne statiste i više od stotinu različitih kostima.

* Više si za vampire, krv i horror? Onda definitivno:

AMERICAN HORROR STORY: HOTEL



Antologija strašnih priča od kojih je svaka smještena u svoje doba s drugačijom radnjom te (uglavnom) stalnom glumačkom postavom, bliži se kraju pete sezone. Radnja se odvija u misterioznom retro hotelu, pod nadzorom vampirice te nemilosrdnog ubojice i vlasnika hotela, Mr Marcha, gdje gosti nestaju bez traga i glasa. Ova sezona dosegla je popularnost zbog nastupa Lady Gage u glavnoj ulozi, iako je dio fanova negodovao kada je objavljeno da će Jessica Lange preskočiti „Hotel“.

Lovorka Ibrić
foto: Facebook

Još vijesti