Mojfaks.hr u Vijesti

'Novo pravilo' vožnje: kupnja karte je 'stvar dobre volje'! Više vas nitko ne može kazniti ako se odlučite švercati?

Čini se da novi Pravilnik zabranjuje bacanje stvari kroz prozor i naslanjanje na vrata, ali ne i vožnju bez karte...

10. travnja 2018 12:36
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Prije dvije godine, Riječanin Tomislav Ž. vozio se do riječkog kolodvora bez karte. Zbog toga su ga iz HŽ putničkog prijevoza, putem odvjetničkog ureda, prijavili Prekršajnom sudu u Karlovcu. Prije nekoliko dana taj je sud presudio u Tomislavovu korist.


Jutarnji list u današnjem tiskanom izdanju piše da je, stupanjem na snagu novog "Pravilnika o unutarnjem redu", postalo dozvoljeno voziti se u vlakovima HŽ-a bez karte, prenosi KAportal. Odnosno – nije zabranjeno.


...Javi mami da dolaziš za vikend: Evo kako studenti iz 4 županije mogu ostvariti besplatni prijevoz vlakom...


Prema novom pravilniku Ministarstva prometa više se ne zabranjuje vožnja bez pravovaljane prijevozne isprave te se prekršajno ne sankcionira takav čin stoga je kupnja karte za vožnju HŽ-om "stvar dobre volje".


Sutkinja Prekršajnog suda u Karlovcu zbog nepravilnosti u Pravilniku koji brani bacanje stvari kroz prozor, naslanjanje na vrata, ali ne i vožnju bez karte, presudila je u korist putnika koji je uhvaćen u vožnji bez karte.


...\'Daj dokumente ili ću ti skenirati osobnu\': ZET-ovi kontrolori studentima prijete uređajem iz budućnosti...


"U novom Pravilniku niti na jednom mjestu nije propisano da je zabranjeno prevoziti se vlakovima za prijevoz putnika bez valjane prijevozne isprave pa dakle nema pravnog kontinuiteta dispozitivne norme, a samim tim od stupanja na snagu ovog Pravilnika, tj. od 30.9.2017. godine djelo koje je okr. stavljeno na teret više nije prekršaj", stoji u obrazloženju presude sutkinje Josefe Sepi.


* Kolege ipak upozoravamo da se radi o jednoj presudi sutkinje karlovačkog Prekršajnog suda i da ovo ipak ne pokušavaju na svojim svakodnevnim ili tjednim putovanjima.


L.B./izvor: KAportal

foto: screenshot@YouTube

Još vijesti