Mojfaks.hr u Vijesti

Novo priznanje: Hrvatski studenti najbolji u Europi

Idu li studiranje i volontiranje ruku pod ruku? U slobodnom vremenu jednog studenta, ima li mjesta za druženje sa Erasmus studentima, profesionalni razvoj tijekom volontiranja i rad na programima mobilnosti?

25. travnja 2017 13:03
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Erasmus studentska mreža Hrvatska dokazala je i ove godine da ima vrijedne, marljive, motivirane i entuzijastične volontere koji sve svoje slobodno vrijeme ulažu u pomoć Erasmus studentima koji svoj period mobilnosti provode u Hrvatskoj i zajedno sa preko 13 000 volontera u ostatku Europe rade na budućnosti Erasmus+ programa.

S velikim osmijehom na licu i srećom u srcu, hrvatska se delegacija vraća sa ukupno tri nagrade: ESN Split i ESN Zagreb osvojili su nagradu za MEekend, ESN Zadar osvojio je nagradu za glazbeni video na znakovnom jeziku, a ESN Hrvatska osvojila je nagradu za najbolju ESN državu!



Hrvatska delegacija, sastavljena od 12 članova iz Nacionalnog odbora i lokalnih podružnica u Dubrovniku, Osijeku, Rijeci, Splitu, Zadru i Zagrebu prisustvovala je Godišnjoj generalnoj skupštini (Annual General Meeting ili AGM) ESN-a u Berlinu u razdoblju od 20. do 24. travnja 2017. godine. AGM je najveći i najbitniji događaj u našoj mreži, događaj na kojem se bira sastav Internacionalnog odbora te se donose odluke o budućem radu mreže.

Događaj je započeo Ceremonijom otvorenja na kojem su sudionike pozdravili organizatori, videoporukom Tibor Navracsics i predsjednica Erasmus studentske mreže Safi Sabuni, koja je istaknula da je Erasmus više od samog studiranja na inozemnom sveučilištu te da je kulturalno iskustvo i prilika da se upozna ljude iz svih dijelova svijeta.

Osvrćući se na važnu obljetnicu koju slavimo ove godine - 30 godina Erasmus programa, izjavila je: "Ako jedan student može započeti pokret, cijela generacija može donijeti promjenu."

PR tekst

Još vijesti