Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Novo ruho legendarnog 'djedice': Evo kako će izgledati najstariji splitski studentski dom nakon milijunskog 'makeovera'

MojFaks | Vijesti, 21.02.2018.Novo ruho legendarnog 'djedice': Evo kako će izgledati najstariji splitski studentski dom nakon milijunskog 'makeovera'

Sveučilištu u Splitu krajem siječnja dodijeljena su bespovratna sredstva iz EU fondova u visini od 32 550 000 kuna.

Studentski dom Bruno Bušić trenutno se renovira, a novim, atraktivnim izgledom kojim će ovaj najstariji splitski dom zabljesnuti nakon 32 milijuna kuna vrijedne rekonstrukcije pohvalili su se zaposlenici Studentskog centra Split na službenoj Facebook stranici.

...Život u legendarnom studentskom domu u Splitu uskoro će moći iskusiti 465 studenata više...


Podsjetimo, projektom rekonstrukcije namjeravaju se osigurati 174 smještajne jedinice za 465 osoba, od čega 121 trokrevetnih soba, 49 dvokrevetnih soba te 4 jednokrevetne sobe prilagođene osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću.
foto: Facebook@Studentski Centar Split

Uz rekonstrukciju-nadogradnju jednog kata (četvrti kat), rekonstrukcija obuhvaća kompletno uređenje postojećih prostora, potpunu zamjenu postojećih sustava grijanja i hlađenja, uključivo izvedbu sustava pripreme tople vode pomoću sustava sunčevih kolektora na krovu zgrade, zatim zamjenu sustava elektroinstalacija uz potpunu zamjenu rasvjetnih tijela LED učinkovitom rasvjetom, kao i radove na kompletnom pročelju kako bi se povećala toplinska izolacija tj. smanjio gubitak topline.

Na raspolaganju će studentima biti i velika učionica, studentski restoran u prizemlju, studentska praonica, a sve će sobe biti klimatizirane. Svaka soba imat će i svoj mali hladnjak. Također, uredit će se i malonogometno i košarkaško igralište te urbana oprema za odmor i rekreaciju u zelenilu.
foto: Facebook@Studentski Centar Split

...Umjesto sobe - deblji račun: Zbog obnavljanja doma splitski studenti dobili veću subvenciju...


Za vrijeme renovacije, a zbog nemogućnosti smještaja u domu, studenti primaju subvenciju za smještaj u visini od 600 kuna što je 200 kuna više no prošle akademske godine.

L.B./foto: Facebook@Studentski Centar Split


SC Splitstudentski dom Bruno BušićrekonstrukcijaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se