Mojfaks.hr u Vijesti

Novosti iz MZO-a: Provjerite je li sada i vaš fakultet na listi onih čiji studenti mogu primati STEM stipendiju

Ministarstvo znanosti i obrazovanja ove akademske godine dodjeljuje 3 400 stipendija studentima čiji se fakulteti nalaze u STEM području. U ovoj akademskoj godini uslijedile su i neke novosti jer je MZO proširio listu fakulteta čiji studenti mogu primati upravo STEM stipendiju pa je sada broj fakulteta porastao na 303, dok je prošle godine bilo obuhvaćeno 294 fakulteta.

12. listopada 2018 16:14
Novosti iz MZO-a: Provjerite je li sada i vaš fakultet na listi onih čiji studenti mogu primati STEM stipendiju

Novosti iz MZO-a: Provjerite je li sada i vaš fakultet na listi onih čiji studenti mogu primati STEM stipendiju Foto: MojFaks

Studenti elektrotehnike ili primjerice, kemijskog inženjerstva, s različitih fakulteta u Hrvatskoj već otprije znaju da mogu računati na STEM stipendiju u mjesečnom iznosu od 1 200 kuna. Na stranici MZO-a objašnjeno je da se studijskim programima u STEM područjima znanosti smatraju studijski programi u biotehničkom, tehničkom, biomedicinskom i prirodnom području znanosti te studijski programi kojima se stječe akademski odnosno stručni naziv prvostupnik informatike, poslovne informatike, informacijskih znanosti i informatologije.

Izvor: jlmelectrical.co.uk

Cilj dodjele STEM stipendija je doprinijeti povećanju dostupnosti visokog obrazovanja i unaprijeđenu socijalne dimenzije visokog obrazovanja te povećanju završnosti u visokom obrazovanju. Lista studijskih programa i fakulteta čiji studenti imaju pravo na spomenutu stipendiju do prošle je akademske godine iznosio malo više od 290, ali sada se lista malo proširila.

Izvor: Pixabay

OVDJE možete provjeriti o kojim je fakultetima riječ kako se ne biste pitali jeste li možda sada baš vi dobili pravo na STEM stipendiju jer je vaš fakultet ušao u krug "odabranih".

Ivana Petrić
foto: Facebook@Državne STEM stipendije/Shutterstock

Još vijesti