Mojfaks.hr u Vijesti

Novosti iz ZET-a: Uvodi se nova vrsta prijevozne karte - evo koliko će koštati

Suočeni s gubicima u poslovanju, iz ZET-a pripremaju novosti što se ponude karata tiče...

18. listopada 2017 17:46
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

U programu Radio Sljemena gradonačelnik Bandić jutros je najavio da, osim karte od 4 kune (pola sata) i 10 kuna (sat i pol), Grad planira uvesti i "međukartu" za sat vremena. Stajala bi 6 ili 7 kuna, a ideja je umanjiti manjak od 18 i pol milijuna kuna nastao uvođenjem polusatne karte.

Naime, kako doznaje Jutarnji, pad prihoda od prodaje karata dogodio se zato što su Zagrepčani mahnito počeli kupovati karte po 4 kune. U prvih šest mjeseci prodano je više od 11 milijuna komada ovih karti koje vrijede za vožnju do 30 minuta, što je Holdingu donijelo prihode od oko 36 milijuna kuna. Uvođenjem te karte građani su gotovo pa prestali kupovati karte po deset kuna, ali i dnevne karte, kao i mjesečne i godišnje ZET-ove pokaze.

Tako se karata od deset kuna koje vrijede 90 minuta prodalo 1,2 milijuna, a u prvoj polovici 2016. godine prodano je 5,7 milijuna komada. U istom tom razdoblju prodano je i 418 tisuća mjesečnih pokaza, dok je ove godine ta brojka stala na 366 tisuća.

...Pokazi vrijede do kraja mjeseca! Evo kako jednostavnije i lakše produljiti postojeće pretplatne karte...


"Ako se ovakva priča nastavi, pitanje je kakvi će prihodi biti u cijeloj godini", izjavili su za ove novine iz ZET-a. Kako bi ublažili pad prihoda i prodaje ostalih karata, Gradska uprava u suradnji s Holdingom razrađuje plan kojim bi povećali prihode bez mijenjanja cijene karte od četiri kune.

...Neugodna iskustva u javnom prijevozu: \'Išla sam na faks, nije bila gužva, a on se nabijao na mene\'...


"To nije opcija i ta karta, kao i njena cijena ostaju. Građani su je prihvatili, povećan je broj putnika tramvajima i autobusima ZET-a i tu se sigurno ništa neće mijenjati", kažu naši sugovornici iz Gradske uprave.

Stoga se trenutno razrađuje model po kojem bi se uvela nova, međutarifa između dvije postojeće - one koja omogućuje vožnju do 30 minuta i one s kojom se tramvajem i autobusom može putovati 90 minuta. Prema našim sugovornicima, radi se o karti za javni prijevoz ZET-om koja bi stajala oko šest kuna, a putnicima bi omogućavala vožnju do sat vremena.

...\'Daj dokumente ili ću ti skenirati osobnu\': ZET-ovi kontrolori studentima prijete uređajem iz budućnosti...


"Polusatna karta je velik pogodak. Sada kartu kupuju i oni koji su se godinama švercali. S druge strane, mnogi putnici čije putovanje traje dulje od pola sata kupe dvije karte i opet su prošli jeftinije nego da su kupili onu od 10 kuna. Isto tako, pitanje je da li baš svi koji kupe takve dvije karte onu drugu i iskoriste. Ovaj model bi tako omogućio kupnju jedne karte, kojom bi se moglo voziti dulje, a razlika u cijeni bi bila gotovo simbolična", objašnjavaju.

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Jutarnji list
foto: Shutterstock

Još vijesti