Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Objavljen natječaj za 'braniteljske' stipendije: Provjerite koliki je IZNOS potpore ove godine i koji su UVJETI da ju ostvarite

MojFaks | Vijesti, 05.11.2019.Objavljen natječaj za 'braniteljske' stipendije: Provjerite koliki je IZNOS potpore ove godine i koji su UVJETI da ju ostvarite

Zaklada hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji i ove godine dodjeljuje potpore za obrazovanje učenika i studenata.

Na Natječaj se mogu prijaviti studenti preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija odnosno integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija, kratkih stručnih studija, preddiplomskih stručnih studija i specijalističkih diplomskih stručnih studija, a koji ulaze u kategorije djece smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djece nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata, dragovoljaca iz Domovinskog rata, hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djece hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata, djece dragovoljaca iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koji su u obrani suvereniteta Republike Hrvatske sudjelovali najmanje 100 dana u borbenom sektoru.

...I dalje se 'tope' braniteljske stipendije: Zamjenik ministra branitelja Ivan Vukić samo za MojFaks otkriva zašto...


Potpore se dodjeljuju u kategorijama A1, B1, C1 i D.

Mjesečni iznos potpore za studente i ove godine iznosi 500 kuna, a korištenje potpore za obrazovanje odobrava se korisnicima u razdoblju od 1. rujna do 30. lipnja u školskoj, odnosno akademskoj godini 2019./2020. godini. Iznos nije rastao od 2018. godine, ali nije se niti smanjivao kao što je to bio slučaj akademske godine 2016./2017. kada je "pao" na 400 kuna. Podsjetimo, 2010./2011. godine ova je potpora osiguravala čak 1000 kuna mjesečno studentima dobitnicima, nakon čega se smanjivala – od 700 preko 500 pa do 400 kuna mjesečno.

...Objavljeni dobitnici 'braniteljske' stipendije: Evo zašto ih je ove godine čak 1000 manje nego lani...


Također, prošle godine donesena je odluka o ukidanju Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata nakon čega su se aktivnosti fonda preusmjerile na Zakladu hrvatskih branitelja Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, čiji je djelokrug djelovanja širi od djelokruga aktivnosti Fonda.

...Ukida se Fond iz kojeg su se stipendirala djeca branitelja: Od ministra doznajemo trebaju li strahovati za svoje stipendije...


Sve potrebno za prijavu za stipendiju pronađite ovdje, a Natječaj pročitajte ovdje.

Natječaj traje do 25. listopada.

L.B./foto: Shutterstock


braniteljska stipendijanatječajiznos naknadepotpora studentimaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se