Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Objavljen popis 10 deficitarnih zanimanja za nadolazeću akademsku godinu: Pogledajte je li vaš fakultet na tom popisu!

MojFaks | Vijesti, 01.07.2019.Objavljen popis 10 deficitarnih zanimanja za nadolazeću akademsku godinu: Pogledajte je li vaš fakultet na tom popisu!

Studentski centar u Zagrebu objavio je popis deficitarnih zanimanja za akademsku godinu 2019./2020., među kojima su ove godine sva zanimanja sa STEM područja.

Kako bi studenti koji se prijavljuju na natječaj za ostvarivanje prava na studentski dom mogli ostvariti dodatnih 200 bodova koji su predviđeni ovogodišnjim Pravilnikom o uvjetima i načinima ostvarivanja smještaja, fakultet na kojem studiraju mora se nalaziti na popisu deficitarnih zanimanja.


Ove godine svih 10 deficitarnih zanimanja za grad Zagreb i Zagrebačku županiju dolaze isključivo s područja biomedicine te prirodnih znanosti i tehničkih znanosti. Dakle, svi studenti koji u Zagrebu studiraju fakultete poput FSB-a, Medicine, PMF-a ili FER-a imaju pravo na 200 dodatnih bodova prilikom prijavljivanja na natječaj za pravo na stanovanje u domu, a taj popis može koristiti i studentima koji žele ostvariti i pravo na stipendiju.


Ovo je popis 10 deficitarnih zanimanja, prema Studentskom Centru grada Zagreba:


  1. Medicina

  2. Matematika, nastavnički smjer

  3. Fizika i tehnika, nastavnički smjer

  4. Elektrotehnika i informacijska tehnologija

  5. Računarstvo

  6. Strojarstvo

  7. Biologija i kemija, nastavnički smjer

  8. Fizika i informatika, nastavnički smjer

  9. Fizika, nastavnički smjer

  10. Fizika i kemija, nastavnički smjerP.H.

Foto: sczg.hr


Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se