Mojfaks.hr u Vijesti

Odaberi maskotu Europskih sveučilišnih igara 2016.

Europske sveučilišne igre održat će se u Zagrebu i Rijeci polovinom 2016. godine, o čemu smo već pisali. Osim što svi s nestrpljenjem očekujemo Igre, u međuvremenu možeš dati svoj glas najdražoj maskoti.

2. prosinca 2014 12:10
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Na natječaj za maskotu Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu i Rijeci 2016. godine pristigla su 64 prijedloga. Među njima su odabrana tri najbolja koja će biti nagrađena, a građani među njima biraju pobjednika. Glasovati možete do 15. siječnja i to ovdje.

..."Počelo ZagRij-avanje za Europske sveučilišne igre Zagreb - Rijeka 2016."...

Jedan od prijedloga je veseli par kune i sredozemne medvjedice, koje predstavlja dvojnost u ideji igara: Zagreb i Rijeka, srce vjeruje i um ostvaruje, crveno i plavo, Primorje i kontinent. Dvije maskote u timu imaju veću sposobnost prenošenja informacija, oni mogu međusobno komunicirati, biti na dva mjesta u isto vrijeme i prenositi poruku da su prijateljstvo i timski duh najvažniji. Oboje su vladari svojih elemenata (zemlje i vode) te udruženi u jednu snagu mogu ostvari sve što zamisle.

Glasovati možete i za risa koji je snažan, energičan, borben i razborit – utjelovljuje sve vrijednosti koje promiču i Europske sveučilišne igre. Ris je jedina europska velika mačka nastanjena u mnogim državama, a u Hrvatskoj upravo na području koje dijeli Rijeku i Zagreb, gradove koji organiziraju igre.

Možda ste skloni malenom, ali živahnom hrčku? Koncept iza ove maskote zasniva se na ideji da je važno sudjelovati: hrčak nije atletske građe, no to ga ne sprječava da se bavi sportom. Okretan je i brz, a najvažnije mu je druženje i zabavava te sportski duh.

Koja je maskota tvoj favorit?

L.B./izvor i foto: eug2016.com

Još vijesti