Mojfaks.hr u Vijesti

Odabrani prvi timovi za FER-ov inkubator SPOCK

Početkom lipnja otvoren je FER-ov inkubator SPOCK u kojem će studenti Sveučilišta u Zagrebu i oni koji su nedavno diplomirali dobiti sve što im treba da pokrenu svoj startup.

8. srpnja 2016 16:04
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Broj prijava za SPOCK nadmašio je očekivanja i, iako je za prvu godinu planiran manji broj timova, nakon dva kruga odabira u SPOCK su primljena četiri tima:

Angler: mobilna aplikacija za rješavanje geometrijskih zadataka,
GuitarFriend: elektronički uređaj koji zamjenjuje jednu ruku pri sviranju gitare, namijenjen osobama s privremenim ili trajnim invaliditetom, odnosno za učenje,
Juvo – Home Friend: IoT platforma koja se sastoji od narukvice, senzora, clouda i mobilne aplikacije, namijenjena povećanoj sigurnosti djece u kućanstvima bez ograničavanja mogućnosti istraživanja,
SAN – Sensor Analyzer Network: distribuirani sustav udaljenog nadziranja vlažnosti tla i upravljanja sustavom navodnjavanja.



Timovi će u SPOCK-u dobiti besplatan radni prostor na FER-u i besplatnu specijaliziranu opremu kao što su 3D printer, sustav za izradu tiskanih pločica, ukratko sve ono što će im u bilo kojem trenu biti potrebno, a proći će i kroz posebno pripremljene radionice.

U radu će im pomagati koordinatori i mentori s FER-a i stručnjaci iz poslovnog svijeta. S prvim aktivnostima timovi će početi već sljedeći tjedan i to radionicom o Business Model Canvasu.

U tijeku su i prijave mentora u SPOCK! Svi koji svojim znanjima i vještinama mogu podržati, usmjeriti i savjetovati timove, neka na adresu spock@fer.hr pošalju svoj životopis i navedu za koja im se područja znanja i vještine studenti mogu obratiti.

Foto: Facebook@SPOCK

Još vijesti