Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Odabrani prvi timovi za FER-ov inkubator SPOCK

MojFaks | Vijesti, 08.07.2016.Odabrani prvi timovi za FER-ov inkubator SPOCK

Početkom lipnja otvoren je FER-ov inkubator SPOCK u kojem će studenti Sveučilišta u Zagrebu i oni koji su nedavno diplomirali dobiti sve što im treba da pokrenu svoj startup.

Broj prijava za SPOCK nadmašio je očekivanja i, iako je za prvu godinu planiran manji broj timova, nakon dva kruga odabira u SPOCK su primljena četiri tima:

Angler: mobilna aplikacija za rješavanje geometrijskih zadataka,
GuitarFriend: elektronički uređaj koji zamjenjuje jednu ruku pri sviranju gitare, namijenjen osobama s privremenim ili trajnim invaliditetom, odnosno za učenje,
Juvo – Home Friend: IoT platforma koja se sastoji od narukvice, senzora, clouda i mobilne aplikacije, namijenjena povećanoj sigurnosti djece u kućanstvima bez ograničavanja mogućnosti istraživanja,
SAN – Sensor Analyzer Network: distribuirani sustav udaljenog nadziranja vlažnosti tla i upravljanja sustavom navodnjavanja.Timovi će u SPOCK-u dobiti besplatan radni prostor na FER-u i besplatnu specijaliziranu opremu kao što su 3D printer, sustav za izradu tiskanih pločica, ukratko sve ono što će im u bilo kojem trenu biti potrebno, a proći će i kroz posebno pripremljene radionice.

U radu će im pomagati koordinatori i mentori s FER-a i stručnjaci iz poslovnog svijeta. S prvim aktivnostima timovi će početi već sljedeći tjedan i to radionicom o Business Model Canvasu.

U tijeku su i prijave mentora u SPOCK! Svi koji svojim znanjima i vještinama mogu podržati, usmjeriti i savjetovati timove, neka na adresu spock@fer.hr pošalju svoj životopis i navedu za koja im se područja znanja i vještine studenti mogu obratiti.

Foto: Facebook@SPOCK


FERSPOCKstartupAnglerGuitarFriendJuvo - Home FriendSANKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se