Mojfaks.hr u Vijesti

Odlične vijest za sve koji studiraju u 'malom Oxfordu': Uskoro će dobiti iksice i priliku da klopaju u finom restoranu

Još u studenom 2016. godine, u Osijeku je otvoren Sveučilišni integrirani preddiplomski i diplomski studij dentalne medicine pri Medicinskome fakultetu u Osijeku.

22. Siječnja 2018 15:37
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Virovitičko-podravska županija dala je punu podršku tom studiju, koji je od prošle jeseni, punim plućima zaživio u Orahovici, piše na službenim stranicama Virovitičko-podravske županije. Orahovica je sveučilišni grad već drugu godinu i od milja je zovu "mali Oxford". Taj maleni slavonski gradić zlatnim je slovima upisao povijesni datum – 3. listopada 2016. kada je svečano otvoren sveučilišni preddiplomski studij Fizioterapije.

U jesen 2017., dobili su "stepenicu više": od jeseni 90 studenata studira u Orahovici. Otvoreni su novoobnovljeni prostori Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo i (pred)diplomskog studija fizioterapije. Tako uz Viroviticu i Orahovica ima fakultet, a studij dentalne medicine trenutno je jedan od najtraženijih u Hrvatskoj.

No, orahovački studenti imaju jedan problem – iksice. Gostujući u programu Radio Orahovice, virovitičko-podravski župan Igor Andrović najavio je da će orahovački studenti uskoro dobiti iksice koje će moći koristiti u restoranu Hotel Dukat u kojemu će im se nuditi subvencionirana prehrana.

Ovaj će potez studentima uvelike olakšati studiranje i omogućiti im da između predavanja pojedu topli obrok.

L.B./izvor: www.vpz.hr
foto: www.triprabbits.com

Još vijesti