Mojfaks.hr u Vijesti

Odlične vijesti: Za studente ovog domaćeg sveučilišta sada besplatan prijevoz električnim autobusom

Prije nekoliko dana studente iz Splitsko-dalmatinske županije iznenadila je vijest o besplatnom prijevozu autobusom do mjesta studiranja, a sada će prijevoz za 'dž' imati i studenti Sveučilišta Sjever. No, nije riječ o bilo kakvim autobusima – nego o električnim!

24. rujna 2018 15:29
 Odlične vijesti: Za studente ovog domaćeg sveučilišta sada besplatan prijevoz električnim autobusom

Odlične vijesti: Za studente ovog domaćeg sveučilišta sada besplatan prijevoz električnim autobusom Foto: MojFaks

Od ponedjeljka, 24. rujna u Koprivnici bit će osiguran besplatan javni prijevoz električnim busevima za sve korisnike, ujedno i studente Sveučilišta Sjever, piše na internetskoj stranici Sveučilišta. Grad Koprivnica i Komunalac d.o.o. predstavili su besplatan javni prijevoz koji će osigurati putnicima prijevoz prema liniji od Kampusa preko središta grada do autobusnoga kolodvora i ponovno do Kampusa. Voznom linijom prometovat će dva električna autobusa za koje je osigurana adekvatna punionica.

Izvor: unin.hr

U planu je uvođenje i drugih voznih linija, za koje će građani biti pravovremeno obaviješteni. Vozni red prilagođen je trenutnom režimu električnih punjača s mogućnošću izmjena. Autobusi mogu prevesti 12 putnika, a maksimalna brzina ograničena im je na 90 kilometara na sat.

Izvor: unin.hr

Vozni red možete isto pronaći u na stranicama Sveučilišta Sjever.

Ivana Petrić
foto: Unsplash

Još vijesti