Mojfaks.hr u Vijesti

Održan okrugli stol na Visokoj novinarskoj školi

Povodom početka nove akademske godine na Visokoj novinarskoj školi u Zagrebu, 3. listopada održan je okrugli stol na kojem su sudjelovali studenti i dva aktualna hrvatska ministra te glasnogovornik MUP-a.

5. listopada 2011 12:56
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Na početku su dekan Mate Granić te prodekanica Iva Biondić održali pozdravne govore. Nakon toga održan je kratak program u sklopu kojeg su dodijeljene nagrade najboljim predavačima. Potom je uslijedio okrugli stol s poznatim gostima.

Naime, na okruglom stolu Visoke novinarske škole sudjelovao je ministar turizma Damir Bajs, ministar kulture jasen Mesić te glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec.

Glavne teme bile su mediji i novinarstvo

Voditeljica okruglog stoga je bila Mirjana Hrga, koja je postavljala većinu pitanja okupljenim gostima, ali su to činili i studenti Visoke novinarske škole. Glavna tema ove rasprave bili su mediji i novinarstvo, odnosno koliko su oni bitni za turizam, kulturu, ali i akcije MUP-a.

Mesić, Borovec i Bajs pokušali su objasniti kako funkcionira njihova suradnja s novinarima te što je važno da ta suradnja bude uspješna za obje strane, ali i samu javnost.

Visoka novinarska škola od ove godine djeluje u sklopu Veleučilišta Vern, najstarije privatne visokoobrazovne ustanove u Republici Hrvatskoj. Na Vernu je trenutno oko 2,500 studenata, a ove godine prvi put dio ovih studenata studira novinarstvo.

Inače, okrugli stolovi svojevrsna su tradicija koju njeguje Visoka novinarska škola kako bi potaknula dijalog o medijima i novinarstvu u Hrvatskoj.

N.LJ.J.

Još vijesti