Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Ono kad više voliš knjige nego ljude

MojFaks | Vijesti, 09.10.2015.Ono kad više voliš knjige nego ljude

Knjige nas tješe i mijenjaju nabolje i uvijek su uz nas kad nam zatrebaju (doslovno).

Knjige su više-manje tvoje najbolje prijateljice, a ako si vanserijski knjigoljubac, onda svoju ljubav ponekad dovedeš na neki potpuno novi nivo... recimo do asocijalnog ponašanja!Evo 15 znakova koji te otkrivaju i poručuju svima u tvojoj okolini da više voliš knjige od ljudi...

* Izbjegavaš neugodne društvene interakcije tako što samo dublje potoneš u knjigu koju čitaš.* Cimerima kažeš da ne možeš van večeras jer imaš još puno toga za pročitati.

* Ponekad zbilja povjeruješ da živiš u svijetu knjige koju čitaš.* Poznat/a si u društvu po svojim opskurnim referencama koje nitko drugi ne kuži... i tome da se onda naravno ljutiš jer te nitko ne razumije.* Umjesto fotografija svojih ljubimaca i članova obitelji, kraj kreveta držiš ogromnu hrpu knjiga, toliko visoku da ne vidiš cimera/icu na drugom kraju sobe.

* Često se zaljubiš u fiktivne likove iz romana.* Police u tvom stanu ili sobi toliko su pretrpane da više jednostavno nemaš mjesta za nove knjige…* ...a kad shvatiš da si sačuvao/la svaku zbirku zadataka, udžbenik, prastari rječnik ili priručnik koji si ikada kupio/la iz razloga jer još uvijek gajiš nadu da će ti nekada u životu opet zatrebati – shvatit ćeš da možda imaš maleni problem.* Svima govoriš da je Sumrak saga bezveze, a zapravo si nekoliko puta pročitao/la cijelu trilogiju.

* Jako te živcira kad netko kaže da obožava neki film iako nikad nisu pročitali knjigu po kojemu je snimljen.* Odbijaš se uključiti u društvene aktivnosti samo zato jer ti je ostalo zadnjih 100 stranica omiljene knjige koje jednostavno moraš odmah završiti.* Želiš da su likovi iz knjiga stvarne osobe jer te ponekad razumiju bolje od svih ljudi s kojima komuniciraš.

* Jako si nepovjerljiv/a prema ljudima koji nikad nisu pročitali Velikog Gatsbyja.

* Voliš ručati sam/a jer ti je to odlična prilika da neko vrijeme tijekom dana provedeš čitajući!* Guglao/la si "poslovi na kojima te plaćaju da čitaš", "kako zaraditi plaću čitajući" i slično.L.B./izvor: Her Campus
foto: giphy.com


knjigeknjigoljupciknjiški moljciKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se