Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Opovrgnuli bombastične naslove u medijima: Zarada ne ugrožava vaše pravo na dom

MojFaks | Vijesti, 28.08.2015.Opovrgnuli bombastične naslove u medijima: Zarada ne ugrožava vaše pravo na dom

Nakon 'oživljavanja' teme o sankcijama za studente koji zarađuju preko SC-a te bombastičnih naslova u medijima da će studenti koji mjesečno priskrbe 1000 kuna letjeti iz domova, oglasio se i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu.

Evo što su napisali:

"Zarada od studentskog rada neće utjecati na ostvarivanje smještaja u domovima ili stipendija!

U posljednjih nekoliko dana niz medija piše o tome kako se studenti koji preko student servisa zarađuju više od 1000 kn mjesečno više neće moći prijavljivati na natječaje za smještaj u studentskim domovima.

Ovakva informacija u potpunosti je netočna i sigurno je da se ništa slično neće dogoditi studentima.
Još u srpnju je bilo govora o prijedlogu da se prihod od studentskog rada uračunava u ukupni prihod kućanstva, što bi onda nepovoljno utjecalo na izglede za dobivanje smještaja u studentskom domu onih studenata koji ostvaruju znatnije prihode na ovaj način. Ipak, čak ni ovakav model ne bi automatski eliminirao ove studente, niti bi imao ikakve veze s navodnom granicom od 1000 kn mjesečno.

Međutim, umjesto uvođenja takvoga modela postignut je dogovor studentskih zborova, kao predstavnika studenata svih visokih učilišta u Republici Hrvatskoj i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, prema kojem se za iduću akademsku godinu 2015./2016., prihodi od studentskog rada neće uračunavati u ukupni prihod kućanstva, dok će se za akademsku godinu 2016./2017. zajednički pronaći novi model. Već je sad ipak jasno da, kakav god ovaj model bio, on nikako neće predviđati granicu od 1000 kn, jer se svi sudionici razgovora slažu da je ovakav prihod nedostatan za većinu studentskih potreba i da ne bi smio nepovoljno utjecati na izglede studenta za ostvarivanje smještaja u studentskom domu.

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu.
"

Eto, jednom za svagda – nek' se zna. Amen!

L.B./izvor i foto: Facebook@Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu


Studentski zbor Sveučilišta u ZagrebuSCzarada1000 kunaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se