Mojfaks.hr u Vijesti

Oprezno s fotkama na Facebooku: Studentici montažom zagorčali život

Milica Ilić iz Niša podnijela je krivičnu prijavu protiv NN počinioca koji je njenu fotografiju s Facebooka montirao na profil dame za poslovnu pratnju pod imenom Milica Lux.

29. Siječnja 2016 10:53
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Fotomontaža s fotografijom Milice Ilić, apsolventice srpskog jezika i književnosti, i s podacima djevojke sa web stranica za elitnu prostituciju danima kruži društvenim mrežama. To je Milici i njenoj porodici zagorčalo život.

"Pozvali su me 26. siječnja prijatelji iz Surdulice i rekli da su preko Vibera od prijatelja iz Beograda dobili fotografiju profila djevojke za poslovnu pratnju na kojoj je moja fotografija. Netko je iskoristio činjenicu da imamo isto ime i godine, dok ostali podaci nisu točni. A onda je ta moja slika s navodnim novim profilom Milice Lux krenula da kruži društvenim mrežama i počeli su da je dobivaju svi oni koji me znaju i ne znaju, najčešće putem Vibera", za Blic priča Milica, koja će uskoro diplomirati na Filozofskom fakultetu u Nišu.


foto: Blic.rs

"Posljednja dva dana su mi pakao. I ja i moja obitelj smo veoma uznemireni zbog svega. Obratila sam se policiji i tužilaštvu i već sam podnijela krivičnu prijavu protiv NN lica za narušavanje identiteta, zloupotrebu mojih slika, kao i za narušavanje mira i ugleda... Za mjesec dana bi trebala početi volontirati u jednoj srednjoj školi i ovakav negativni publicitet mi ne treba. Želim samo sprati ljagu sa svog imena, a državni organi će, nadam se, pronaći osobu koja stoji iza ovoga", kaže Milica.

Napominje da je prije nekoliko godina već netko s njenim fotografijama napravio lažni profil na Facebooku, ali se sve završilo bez ozbiljnijih posljedica.

L.B./izvor: Blic
foto: Pixabay, Blic

Još vijesti