Mojfaks.hr u Vijesti

Tko se boji neuspjeha još? 15 studenata ekonomije potiče poduzetništvo kroz HUKI

Hrvatski ured za kreativnost i inovacije (HUKI) jest udruga koju su osmislili studenti zagrebačke Ekonomije čiji je cilj povezati mlade s uspješnim poduzetnicima iz cijelog svijeta kao i sa studentima s drugih sveučilišta.

12. svibnja 2017 16:29
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

HUKI trenutno broji 15 članova, a ideja za ovom udrugom javila se nakon što su studenti ekonomije posjetili Izrael. Jedan od osnivača udruge je Andrej Hanzir koji kaže da su u Izraelu zamijetili dobro funkcioniranje poduzetništva, puno startupova te da su inovacije iznimno razvijene. No, ovi studenti nisu čekali nego su odmah stupili u kontakt s izraelskim udrugama koje se bave poticanjem poduzetništva i odlučili isti model prenijeti na Hrvatsku.


HUKI tim radi punom parom prije LEAP Summita... foto: Facebook@HUKI

Ova neprofitna udruga, koja putem različitih konferencija, skupova i radionica radi na povezivanju posebno mladih, ali i svih drugih s uspješnim ljudima iz cijelog svijeta kao i s mladim poduzetnicima i studentima drugih sveučilišta. Njihov glavni cilj je poticanje poduzetništva u Hrvatskoj koje smatraju glavnim pokretačem našeg gospodarstva, piše dnevnik.hr.

...A samo su joj 23 godine: Maja je studentica, direktorica vlastite kompanije, inovatorica...


"Želimo potaknuti kreativno učenje i cjeloživotno učenje među svim ljudima neovisno koliko su stari, odnosno mladi", istaknuo je Andrej za dnevnik.hr.

Kao glavni problem motiviranja kreativnosti  kod mladih za nešto novo i drugačije vide edukaciju koja ih opterećuje s previše informacija.

Na LEAP Summitu potaknut će mlade na vlastiti projekt bez straha od neuspjeha


Kao jedan od najvažnijih projekata ističu LEAP Summit, internacionalnu konferenciju koja će od 11.-13. svibnja u Zagrebu okupiti više od 1000 mladih poduzetnika, pokretača promjena, profesionalaca i studenata iz 33 zemlje. 60 profesionalaca i vrhunskih stručnjaka pokušat će prenijeti svoje znanje o poduzetništvu, inovacijama i razvoju karijere.

...Ove su domaće tvrtke prijatelji studenata: Provjerite tko je u svoj Zlatni indeks upisao najbolje ocjene...


"Jako je bitan neformalni dio gdje se ljudi mogu fokusirati na tematiku koja ih zanima, kritički promatrati iz različitih uglova i doći do novih, inovativnih, kreativnih rješenja. Jedan od razloga nastanka LEAP-a prošle godine je cjelokupni odgovor na formalno obrazovanje u Hrvatskoj s kojim nismo potpuno zadovoljni čisto zato što se bazira previše na zastarjele teorije i premalo primjera iz prakse", naglašava voditeljica međunarodnih odnosa Karla Landripet.


Putem različitih konferencija, skupova i radionica rade na povezivanju mladih s uspješnim poduzetnicima... foto: Facebook@HUKI

Andrej kaže da na LEAP Summitu žele mlade potaknuti na poduzetništvo i kreativno razmišljanje te im žele dati motivaciju za nastavak rada na nekom projektu ili da sami pokrenu vlastiti projekt i da se ne boje neuspjeha nego da hrabro kroče dalje.

Više o Hrvatskom uredu za kreativnost i inovacije možete saznati na Facebook stranici HUKI-ja koja će vas zasigurno motivirati da poradite na vlastitom biznisu.

Ivana Petrić
izvor: dnevnik.hr
foto: Facebook@HUKI

Još vijesti