Mojfaks.hr u Vijesti

Otvoren novi studij energetike u Šibeniku

Svim maturantima (a i ostalim korisnicima sustava Postani student) od sredine veljače dostupan je novi studij energetike u Šibeniku.

3. ožujka 2015 11:43
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

U suradnji s bivšim profesorima i dekanima zagrebačkih fakulteta FER-a i FSB-a, osnovan je ovaj novi studij (koji je primjerice u Zagrebu dio Fakulteta Strojarstva i Brodogradnje kao jedan od smjerova na studiju strojarstva), studij koji je sve traženiji u svijetu zbog \"globalne energetske krize\".

Danas je znanost upravljanja energentima (bili to obnovljivi izvori poput zraka i vode ili neobnovljivi kao što su nafta i ugljen) sve cjenjenija, a stručnjaci (školovani energetičari) sve traženiji na tržištu rada jer globalna potražnja za energijom neprestano raste.

Ako želite steći jednu kompetitivnu diplomu, ili ako su vas oduvijek interesirale fizika i matematika, sada i u Šibeniku imate dostupan jedan moderan studij na tom području.

Na studij \"Energetska učinkovitost i obnovljivi izvori\" može se upisati 50 kandidata, ocjene iz srednje škole nose 40% uspjeha na prijemnom ispitu, a za ostatak je potrebno položiti državnu maturu i to predmete hrvatski jezik (razina B), matematika (razina A) i strani jezik (razina B). Kemija i fizika nisu obavezni, ali će vam donijeti dodatne bodove.

L.B./izvor: sibenskiportal.hr, postani-student.hr, usred.hr
foto: sxc.hu

Još vijesti