Mojfaks.hr u Vijesti

Paviljon u Kampusu na Trsatu grade studenti za studente. Bravo!

Senat Sveučilišta u Rijeci usvojio je novi model sufinanciranja izgradnje paviljona "Solidarnost – studenti studentima" u Kampusu. Novoizgrađeni paviljon će imati 280 ležajeva, a ukupna vrijednost projekta je 430 milijuna kuna, piše Novi list.

24. srpnja 2019 14:04
Paviljon u Kampusu na Trsatu grade studenti za studente. Bravo!

Paviljon u Kampusu na Trsatu grade studenti za studente. Bravo! Foto: MojFaks

Izgradnja novih smještajnih kapaciteta za studente prema izmijenjenom modelu financirat će se iz studentskih sredstava i gotovinskim sredstvima, dok se od kreditnog zaduženja odustalo.

"Završen je glavni projekt, imamo građevinsku dozvolu i još samo treba zatvoriti financijsku konstrukciju, a riječ je o ukupnoj vrijednosti projekta u iznosu od 43 milijuna kuna. Paviljon će imati 280 ležajeva, a ono što će ga doista činiti jedinstvenim je jedinstven slučaj studentske solidarnosti, jer sa Studentskim zborom je dogovoreno da dio prihoda od upisnina ide upravo za izgradnju tog objekta" kaže rektorica Sonja Pezelj-Ribarić.

Usvojena je i odluka o osnivanju nove sastavnice Sveučilišta – Fakulteta dentalne medicine. Prodekanica studija dentalne medicine riječkog Medicinskog fakulteta, prof. dr. Sonja Pezelj – Ribarić izabrana je za vršiteljicu dužnosti dekanice, piše Novi list. 

Prema riječima rektorice sada slijedi ugovor o razdruživanju Medicinskog fakulteta te novonastale visokoškolske ustanove. Inicijativa da se osnuje novi fakultet krenula je od Medicinskog fakulteta i samog Sveučilišta, a podržana je od strane Fakultetskog vijeća Medicinskog fakulteta. I studenti dentalne medicine dali su pismenu suglasnost na to da će dobiti diplomu novoosnovane ustanove. 

Inicijativa za osnivanje nove sastavnice krenula je upravo od Medicinskog fakulteta i samog Sveučilišta, a ideju da se osnuje novi fakultet podržalo je i Fakultetsko vijeće Medicinskog fakulteta, ali i sami studenti dentalne medicine koji su već dali i pismenu suglasnost na to da će dobiti diplomu novoosnovane ustanove. Članovi Senata usvojili su i izvješće o opravdanosti osnivanja Fakulteta dentalne medicine.

Senat je dao suglasnosti Odjelu za matematiku Sveučilišta u Rijeci za raspisivanje natječaja za upis u prvu godinu diplomskog sveučilišnog studija Diskretna matematika i primjene (modul Optimizacija) na engleskom jeziku, kao i na prijedlog odluke o uvjetima upisa na diplomski sveučilišni Prevoditeljski studij Filozofskoga fakulteta čija se organizacija i provedba temelji na suradnji četiriju odsjeka: Odsjeka za anglistiku, Odsjeka za germanistiku, Odsjeka za kroatistiku i Odsjeka za talijanistiku. Studij nudi mogućnost upisa kombinacije dvaju od četiriju ponuđenih modula, a to su anglistika, germanistika, opći modul i talijanistika, piše Novi list.

A.Z.
Foto:Sveučilište u Rijeci
Izvor: Novi list

Još vijesti