Mojfaks.hr u Vijesti

Pazin će dobiti studij agroturizma

Sklapanjem ugovora između Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta, Agencije za strukovno obrazovanje i Veleučilišta u Rijeci, 19. lipnja službeno je krenuo projekt pod nazivom 'Razvoj stručnog studija održivog agroturizma kroz Hrvatski kvalifikacijski okvir'.

3. srpnja 2015 14:43
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Projekt je prijavljen na Europski socijalni fond, a provodi se od 19. lipnja 2015. do 19. rujna 2016. Vrijednost mu je 1,8 milijuna kuna, a s partnerima Gradom Pazinom i LAG-om Središnja Istra, nositelj mu je Veleučilište u Rijeci, čiji Odsjek djeluje u Pazinu piše glasistre.hr

Poljoprivreda i turizam predstavljaju strateške grane gospodarstva, navodi se u sadržaju projekta, a turizam je djelatnost putem koje se ostvaruju multiplikativni ekonomski učinci, dok  poljoprivredu karakterizira sporija dinamika razvoja. Povezivanjem i međusobnim djelovanjem ovih grana, omogućuje se bolja valorizacija turizma i poljoprivrede, kao konkurentnih grana gospodarstva u ujednačenom i održivom razvoju regije.

Stručni studij održivog agroturizma zacijelo će privući u Pazin i studente iz drugih krajeva, a vjerojatno i drugih zemalja, kroz međunarodnu razmjenu. Međutim, važno je da se otvara studij koji će omogućiti stjecanje novih i stručnih znanja studentima iz domaćinstava koja se uz poljoprivredu bave i turizmom. To će, kaže Krulčić, zacijelo podići razinu i kvalitetu usluge, ali i dati značajniji doprinos razvoju turizma, pogotovo agroturizma, ne samo u središnjoj Istri, već i ostalim krajevima iz kojih studenti budu dolazili.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Foto/Izvor: Glas Istre
I.N.

Još vijesti