Mojfaks.hr u Vijesti

Pažljivo biraj cimere: nemoj živjeti s frendovima tijekom faksa

Prvu godinu možda si proguraola u domu, ali sad kad si se već udomaćiola u novom gradu, stekaola frendove i omiljene lokacije za izlazak, opuštanje i učenje, možda razmišljaš o tome da s nekoliko frendova unajmiš stan i tako si osiguraš veći komor nego u domu, a možda i bolje društvo.

4. svibnja 2015 14:48
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

No, upozoravamo te da to možda nije najbolja ideja. Sustanarstvo s frendovima neće izgledati kao set za snimanje serije "Prijatelji", a teško da će biti jednako smiješno, štoviše, zajednički suživot može čak i pogoršati vaše prijateljstvo ili ga sasvim uništiti.

Evo i zbog čega...



Novac

Od mnogo tema kojima se frendovi ne bi trebali zamarati su i financije. Nema ništa loše pojadati se o budžetu koji je iz mjeseca u mjesec sve skromniji ili posuditi koju kunu, ali neprestano natezanje oko plaćanja stanarine ubojica je svakog odnosa. Osim toga, ako ti prijatelji olako shvate zajednički budžet ili zalihu namirnica koje ćeš neprestano kupovati, a oni neprestano tamaniti – puknut će i ta ljubav.

Čišćenje i pospremanje

Sigurno ćete se genijalno dosjetiti napraviti raspored čišćenja i spremanja stana, kao u zgradama kad je vrijeme čišćenja snijega. Bit ćeš duboko uvjeren/a da će vas ovo iskustvo zbližiti još i više. No, onda kad počnu preskakati čišćenje na dane kad je na njima red, a u stanu počnu nicati piramide odjeće i prljavog posuđa, počet ćeš im predbacivati da su prljavi i neodgovorni, a oni će početi uzvraćati udarce.



Provodite previše vremena zajedno

Jednostavno rečeno: previše zajedničkog vremena izludjet će svakoga. Izlazite zajedno, ručate zajedno, možda čak i na neka predavanja idete zajedno...shvaćaš kamo to vodi, zar ne? Scena iz horor filma je neizbježna...

***

U ovome je istina života s frendovima – bez obzira jesi li ih tek stekao/la ili se znate već dugo: bez obzira što ih voliš (jer da se ne volite, ne biste ni bili prijatelji), zajednički suživot možda će izvući iz vas neke stvari koje niste željeli saznati. Primjerice, ako ti je netko super frend za izaći van i odlično se zabaviti, kao cimer će ti možda prečesto bučiti po stanu u sitne sate, ostavljati komadiće bureka ili pizze po cijelom stanu putem do spavaće ili općenito biti nekompatibilan cimer.

Iako se pokoji ispad može pretrpiti, ako se neslaganje nastavi, uz svoje prijatelje počet ćeš povezivati nelagodu i stres što će zasigurno utjecati na vaš odnos. Zato je potrebno dobro promisliti prije nego odlučiš useliti s nekime – čak i s prijateljima.

L.B./izvor: Independent.co.uk
foto: Shutterstock

Još vijesti