Mojfaks.hr u Vijesti

'Petar Zrinski' kao najmodernije vojno učilište u ovom dijelu Europe

Hrvatsko vojno učilište "Petar Zrinski" (HVU) ima ambiciju postati vojnim sveučilištem i jednom od najmodernijih ustanova takvog tipa u ovom dijelu Europe, naglašeno je u četvrtak tijekom posjeta HVU-u izaslanstva saborskog Odbora za obranu.

17. travnja 2015 17:08
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Zapovjednik HVU-a general Slavko Barić rekao je novinarima da su ministar obrane Ante Kotromanović i načelnik Glavnog stožera OSRH general Drago Lovrić u svojim planovima prioritet dali obnovi i preustroju HVU-a, koji je u zadnje dvije godine napravio veliki iskorak na organizacijskom planu i u pripremama za prihvaćanje novih studenata.

HVU treba biti mjesto gdje će se izučavati sve što je moderno i novo u naoružanju i vojnoj opremi, te potaknuti jasna vizija sustava i uvođenja novih programa za potrebe ratne mornarice i zrakoplovstva.

Imamo ambiciju postati središte analize i izučavanja svega što se događa u obrambenom sustavu u regiji i svijetu, rekao je Barić dodavši da je to realno financijski definirano za ovu i iduću godinu.

Članovima saborskog Odbora za obranu predstavljen je plan obnove i reorganizacije učilišta, pri čemu je naročito naglašen novi pristup vojnom školovanju koji se primjenjuje od ove akademske godine, za što su interes pokazale neke susjedne i partnerske zemlje.

Predsjednik Odbora za obranu Tomislav Ivić izrazio je uvjerenje da će HVU odgovoriti izazovima izobrazbe časnika i dočasnika, kao i podizanjem kvalitete njihova smještaja.

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Index.hr via HINA
foto: morh.hr/vodič

Još vijesti