Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Platio školarinu novčanicama od 1 dolar

MojFaks | Vijesti, 20.01.2011.Platio školarinu novčanicama od 1 dolar

Domišljati student iz Kalifornije poslao je financijsku poruku fakultetskoj upravi u Boulderu gdje studira ekonomiju. Platio je školarinu od 14,310 dolara u apoenima od 1 dolar.

Nic Ramos kao student iz druge savezne države plaća trostruko veću školarinu nego domaći. Ne bi li upozorio na nepravdu, donio je na fakultetsku blagajnu putnu torbu pretrpanu novčanicama od po jedan dolar.  Bio ih je ravno 14.310, koliko iznosi godišnja cijena studiranja. Točnije, 15 kila love.

"Možda se čini beskorisnim to što sam napravio, ali samo volumen novca koji sam donio šalje određenu poruku", rekao je Ramos.

Trebala mu je poprilična količina vremena i energije ne bi li skupio sve te papiriće, no čini se da dvadesetogodišnji ekonomist ipak nije nažicao lovu na ulazu u samoposluživanje. "Ovim činom također samog sebe podsjećam na žrtvu koji čine moji roditelji ne bi li mi omogućili studiranje", mudro zbori Ramos. Vjerovatno je isti doživljaj žrtve imalo i troje zaposlenika u referadi kojima je trebalo sat vremena da izbroje novac.Krešimir Dujmović
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se