Mojfaks.hr u Vijesti

Policija traga za mladim Amerikancem koji je posljednji put viđen u Baškoj Vodi

Na portalu nestali.hr MUP je objavio informaciju o nestanku Amerikanca Jacoba Andrew Linga (18).

7. kolovoza 2019 16:11
Policija traga za mladim Amerikancem koji je posljednji put viđen u Baškoj Vodi

Policija traga za mladim Amerikancem koji je posljednji put viđen u Baškoj Vodi Foto: MojFaks


Prije deset dana u Baškoj Vodi nestao je mladi Amerikanac Jacob Andrew Lingo, a MUP je na portalu nestali.hr uz objavu o nestanku naveo i da je posljednji put u telefonskom razgovoru naveo da se nalazi na području Baške Vode. Splitska policija, a posebno policajci u Makarskoj još uvijek tragaju za mladićem. 

Jacob je visok 182 centimetra, ima smeđu kosu i zelene oči, a u Zagreb je stigao 19. srpnja autobusom iz Italije. Kako piše Jutarnji list ovaj mladi Amerikanac iz Philadelphije napustio je roditeljski dom nakon završetka srednje škole. Na osmotjednom putovanju Europom planirao je obići nekoliko zemalja, a ponio je 1300 američkih dolara u gotovini i bankovne kartice.

Obitelji je u redovitim razgovorima putem mobitela rekao da je otišao jer mu je Italija preskupa i nije imao točno određeni plan puta po Hrvatskoj. Potom se javio 22. srpnja SMS-om iz Baške Vode i poslao fotografiju mjesta. Rekao im je da je oko 40 kilometara od Splita. Komunicirao je s nekoliko članova obitelji te im priznao da mu je ostalo još oko 300 dolara. Obitelj je njegov nestanak prijavila policiji 28. srpnja, piše Jutarnji list. 

Iz Baške Vode javio se 25. srpnja, kad je posljednji put kontaktirao s obitelji. Operater ne može ući u trag njegovu mobitelu, a nije koristio ni karticu. Jacob je planirao posjetiti Split i Dubrovnik, a zatim se vratiti u SAD letom iz Beča 15. Kolovoza, piše Jutarnji list. 

A.Z.
Izvor: Jutarnji list
Foto: Nestali.hr

Još vijesti