Mojfaks.hr u Vijesti

Položen kamen temeljac za najluksuzniju zagrebačku menzu!

Menza, dvorana za sastanke i prostorije za smještaj studenata i profesora na razmjeni, i to na krovu restorana, dio su projekta Zeleni paviljon koji će se graditi na Agronomskom fakultetu, a čiji kamen temeljac je položen jučer.

23. travnja 2014 12:37
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Kompleks je vrijedan 15 milijuna kuna, a u prvoj fazi gradit će se prizemne etaže veličine oko 1500 metara četvornih. Na tom prostoru bit će smještena višenamjenska dvorana i studentski restoran te prostorije za potrebe studenata i zaposlenika Agronomskog i Šumarskog fakulteta piše Večernji list.

Druga faza obuhvaća gradnju kata koji je koncipiran kao kombinacija otvorenih i zatvorenih prostora, koje će pak odvajati zelene staze, a u njima će osim profesora na studijskoj razmjeni i gostovanjima biti smješteni. Gradnju i opremanje zgrade studentskog restorana financirat će Sveučilište koje na projektu radi već nekoliko godina, a u novom restoranu istodobno će moći ručati 300 studenata od njih 3000 koliko ih studira na ta dva fakulteta.

Postoji i namjera da restoran bude otvoren za građane, i to s posebnom ponudom. Naime, ideja je da se u njemu poslužuje vino iz vinograda Agronomskog fakulteta i divljač iz lovišta Šumarskog fakulteta. Projekt financiraju Sveučilište, Ministarstvo obrazovanja i sporta, Studentski centar te dva fakulteta.

Ovaj projekt smo već spominjali, a sada napokon ulazi u fazu izgradnje.

Foto: arhitekt.hr
I.N.

Još vijesti