Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Položen kamen temeljac za studentski dom u Vukovaru – najavljeno i pokretanje novih studija

MojFaks | Vijesti, 14.09.2017.Položen kamen temeljac za studentski dom u Vukovaru – najavljeno i pokretanje novih studija

Poslije deset godina rada u srijedu je polaganjem kamena temeljca započela izgradnja Studentskog doma u Vukovaru koji će biti sastavni dio vukovarskog Veleučilišta Lavoslav Ružička.

Dekan veleučilišta Mirko Smoljić rekao je kako se radi o velikom koraku za Vukovar i Veleučilište s čime će biti zaokružen studentski standard, piše Lokalni.hr. Vukovarski studentski dom nalazit će seu Mirogojskoj ulici u samoj blizini Veleučilišta.

"Dom će biti na dva kata i imat će kapacitet od 108 ležajeva od kojih će pola njih imati svoja kupatila, a pola zajedničko. Imat će i šest soba za profesore koji će biti gosti predavači. Zemljište se prostire na 11.000 kvadrata pa ćemo tako osmisliti i razne druge sadržaje", rekao je Smoljić.

...Gradi se od idućeg tjedna: Studentski dom u Vukovaru otvara vrata za godinu dana...


Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 23 milijuna kuna u što ne ulaze i troškovi izgradnje studentske kuhinje. Planirano je da projekt izgradnje kuhinje bude predložen kod Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara. Novi studentski dom će se prostirati na površini od 2800 kvadrata, te će u njemu dom pronaći 108 studenata smještenih u 58 soba. Prema projektu minmalno 80 studenata će biti onih, koji su u socijalno nepovoljnom položaju, piše Vinkovačka televizija. Rok izgradnje doma je 12 mjeseci pa se očekuje kako će studenti već sljedeću akademsku godinu na raspolaganju imati i Studentski dom.

...Nikad nije bilo bolje studirati! U svakom hrvatskom gradu - studentski dom: Evo gdje ih sve ima i gdje se još grade...


"Vukovar će s izgradnjom doma postati pravi mali studentski centar na istoku Hrvatske. U sklopu Intervencijskog plana bit ćemo Gradu Vukovaru partner na obnovi Radničkog doma s čime bi povećali naše prostorne kapacitete. Planiramo pokretanje dva nova studija. Jedan će biti prehrambene bio tehnologije, a drugi iz tehničkih znanosti. Značit će to i povećanje broja studenata", rekao je Smoljić.

L.B./izvor: lokalni.vecernji.hr
foto: vukovar.hr


Vukovarstudentski domVeleučilište Lavoslav Ružičkakamen temeljacKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se