Mojfaks.hr u Vijesti

Popularni studij odsad i u Umagu: predškolski odgoj na talijanskom jeziku

Grad Umag ovaj studij pokreće s ciljem educiranja stručnog obrazovnog kadra koji nedostaje u njihovim ustanovama, a time posljedično i s ciljem smanjenja nezaposlenosti.

7. listopada 2016 14:27
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

U suradnji s pulskim Sveučilištem \'Juraj Dobrila\', konkretnije Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti, Umag kroz Pučko otvoreno učilište \'Ante Babić\' pokreće stručni studij predškolskog odgoja na talijanskom jeziku koji će biti organiziran kao izvanredni dislocirani studij.

Nastava ovog studija trebala bi započeti u studenom, a moći će ga upisati pristupnici koji su završili četverogodišnju srednju školu i koji su zdravstveno sposobni za rad u djelatnosti odgoja i obrazovanja.

"Predškolsko obrazovanje je u cijelosti u ingerenciji Grada Umaga i ova inicijativa za stručni studij u predškolskom obrazovanju je još jedna potvrda da vodimo računa o našoj djeci u svakom dijelu njihova rasta i razvoja. Izgradnjom novih vrtića dobivamo najbolje uvjete za našu djecu, dok ćemo kroz stručni studij osigurati kompetentni kadar koji će samo potvrditi vodeću poziciju Grada Umaga kao grada djece. Ulaganjem u obrazovni kadar, odnosno stručni studij odgajateljica naše djece, ulažemo ujedno u sigurnu budućnost naših najmlađih sugrađana", istaknuo je umaški gradonačelnik Vili Bassanese.

Tehničke je podatke iznio predstavnik Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Puli prof. Andrea Debeljuh, docent i voditelj ovog projekta.

Intervju za nadolazeće upise će se održati u četvrtak 13. listopada u Puli, od 11.30 do 12.30 sati, u učionici 31/2 Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti.

Kandidati koji budu postigli dovoljan broj bodova na razredbenom postupku bit će pravovremeno obaviješteni. Cijena studija iznosi 9.000 kuna.

Informacije o studijskom programu, prijavama i upisima zainteresirani mogu pronaći i na službenim internetskim stranicama Sveučilišta ili pozivom na broj telefona 052/377-541.

Nastava će se odvijati dva puta tjedno, petkom poslijepodne i subotom ujutro. Diploma koja se stječe ne isključuje mogućnost zapošljavanja u ustanovama s hrvatskim nastavnim jezikom. Studij traje tri godine i njime se stječe titula stručni prvostupnik predškolskog odgoja.

Ovaj će projekt biti jednokratan i namijenjen za područje sjeverozapadne Istre. Do sada je izvanredni stručni studij postojao samo na hrvatskom jeziku.

L.B./izvor: Glas Istre
foto: Shutterstock

Još vijesti